Узакониха денонощния тормоз на кръчмите край Царевец


20 Март 2012, Вторник


Баровете и дискотеките необезпокоявано ще вдигат денонощно шум, а в механите и ресторантите ще продължи безконечното

Автор: Здравка Христова

изпълнение на жива музика от оркестри. Това статукво се узакони с приетата от Великотърновския общински съвет наредба за търговската дейност. Съветниците не взеха предвид препоръката на д-р Албена Ламбева, шеф на Регионалната здравна инспекция, удължено или непрекъснато работно време за заведенията да се допуска само по изключение за обекти, които не се помещават в или в непосредствена близост до жилищни сгради.

Съветниците обаче останаха глухи, независимо че в общината са получени и много жалби от граждани, които се оплакват от денонощния тормоз на кръчмите. Великотърновските старейшини приеха, че разрешението за удължено работно време на заведенията се издава за 12 месеца и може да се отнеме при системни нарушения по предложение на началника на РУ „Полиция“.

Не е ясно обаче какво означава системно нарушение. Наредбата предвижда тристепенно наказание. При първото нарушение се прави само предупреждение и се дава срок от един месец за изпълнение на предписанието. Повторното нарушение вече коства глоба от 200 до 500 лева. И ако кръчмарят не си вземе поука, при трето нарушение наказанието е от 500 до 1000 лева и обектът се затваря за три месеца.

Приетата от Общинския съвет наредба за търговската дейност препотвърди правилото „Първият по време е първи по право“, защото отдаването под наем на общински площи за търговия ще става без решение на ОбС и без провеждането на търг или конкурс, коментираха съветници от опозиционните групи.



В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки