Вандали разграбват наводненото село Бисер


Вандали разграбват наводненото село Бисер
20 Март 2012, Вторник


Крадци и апаши нахлуха в пострадалото от наводнението харманлийско село Бисер и започнаха да разграбват


Автор: Асен Петров

останалите без обитатели къщи.Преди няколко дни вандалите разбили входната врата и откраднали 3 медни казана, бормашина и три телевизора. Това става въпреки денонощната охрана, включваща униформени полицаи и служители на жандармерията.

Изоставените, негодни за живеене сгради привлякоха вниманието на крадците веднага след наводнението. Дни след бедствието полицаи задържаха група роми, обикаляща улиците на селото с каруци. В тях обаче не бяха открити вещи и покъщнина, а само старо желязо. След разпит и претърсване на каручките те бяха освободени.

Докато обаче в селото има необитаеми сгради и цели махали, те ще са на разположението на апашите, коментират бисерчани. Те виждат изход само във възстановяването на рухналите къщи и завръщането на обитателите им в тях. Много от местните вече харесаха типови проекти за нов дом, предоставени като дарение от старозагорска фирма. До дни започва изграждането на първите нови къщи.

Ще бъде построен наново и селският стадион. Лично шефът на футболния съюз Антон Попов пристигна в Бисер, за да огледа стария терен. Възстановеният стадион ще е с изцяло ново тревно прокритие, нови седалки и съблекални.



В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки