Хенри Кисинджър: Путин е патриот, не е срещу Запада


Хенри Кисинджър: Путин е патриот, не е срещу Запада
Хенри Кисинджър
16 Март 2012, Петък


Бившият държавен секретар на САЩ бе един от инициаторите на разведряването в отношенията между САЩ и СССР през 70-те години на миналия век


Руският премиер Владимир Путин, който бе избран за президент, е патриот и не е настроен против Запада и САЩ, заяви в интервю за Си Ен Ен бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър. Легендарният американски дипломат призова съгражданите си да не виждат в действията на руския лидер желание да върви против интересите на САЩ и техните съюзници.

„Не смятам, че той е настроен срещу Запада. Той е преди всичко руски патриот, който се чувства оскърбен от случилото се в Русия през 90-те години на миналия век", каза Кисинджър. По думите му Путин се възмущава много от действия, които възприема като намеса във вътрешните работи на Русия.

„Той много активно противостои на онова, което счита за намеса във вътрешните работи на Русия и може да го интерпретира и вече го интерпретира като някаква склонност на САЩ да поддържат неговите политически опоненти, за да го отстранят (от власт).“

„Когато за първи път го срещнах, той искаше да създаде стратегическо партньорство със САЩ“, подчерта Кисинджър. „Диалогът с него е възможен и по ред въпроси той (Путин) може да бъде конструктивен партньор.“

 На преминалите наскоро избори за президент на Руската федерация Путин получи 63,75% от гласовете, т.е. за него са гласували над 45 млн. избиратели, при избирателна активност, надминала 63%.

Заради твърденията за нарушения на парламентарните избори през декември миналата година сега 90 хил. избирателни секции бяха оборудвани с уебкамери, които да "следят" гласуването и броенето на бюлетините. Десетки хиляди доброволци наблюдаваха вота. И дори британският премиер Камерън чрез своя говорител отбеляза, че резултатите от изборите са „категорични“.

Кисинджър е заемал поста държавен секретар на САЩ в администрацията на двама американски президенти - Ричард Никсън и Джералд Форд. През 70-те години на миналия век той бе един от инициаторите за разведряването в отношенията между САЩ и СССР.

Освен това Кисинджър бе удостоен с Нобеловата награда за мир през 1973 г. за ролята си за подписване на Парижкото споразумение, което сложи край на войната във Виетнам.
След като напусна голямата политика, Кисинджър се зае с писане на мемоари, статии и книги за външна политика и дипломация.

Разбира се, подобно интервю не е и не може да бъде случайно, особено когато пред камерите говори такъв стар вълк като Кисинджър, един от най-големите майстори на дипломацията през ХХ век. Очевидно Вашингтон сваля тона спрямо Путин поне с две октави, което е добър сигнал за света в условията на сериозни опасения от директен сблъсък между Великите сили по такива въпроси като Сирия и особено Иран и неотслабващата опасност от катастрофа на световната финансова система.



В категории: Международна политика , Горещи новини

6
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
6
ПИЧА ОТ МАРОКО
21.03.2012 07:20:07
0
0
извинявам се - Петко Д. Петков е убит от наемен убиец през 1924г, имах предвид брат му -Никола Димитров Петков-следва право и политически науки в Сорбоната, Париж- След Първата световна война продължава следването си в Париж . Завършва с отличие през 1922 г
-След Деветнадесетомайския преврат през 1934 г. заедно с Г. М. Димитров създава радикалното крило на БЗНС "Ал. Стамболийски", известно като БЗНС "Пладне"-
От 9 септември 1944 г. до 26 август 1945 г. е министър без портфейл в първото правителство на ОФ.
От януари 1945 г. е лидер на Обединената опозиция (антикомунистическа опозиция). От 26 октомври 1946 г. е народен представител в VI Велико Народно събрание (1946-1949).
На 5 август същата година започва режисиран съдебен процес с измислени обвинения срещу него и на 16 август е осъден на смърт чрез обесване по обвинение в шпионаж.
тоталитарния режим на Г. Димитров от страна на САЩНа 19 септември Държавният департамент на САЩ информира София, че предстои дипломатическо признаване на тоталитарния режим на Г. Димитров от страна на САЩ – 72 часа по-късно Никола Петков жестоко е убит.
5
ПЕШО ОТ ТРИМОНА
21.03.2012 07:03:35
0
0
за достойния отговор
на Българина Петко Д. Петков на "поканата " за
разговор в 2 часа през нощта отправена от руския
евреин Вишински - ПОЛКОВНИК ВИШИНСКИ - ДА СЕ ЗНАЕ ,ЧЕ НЕ Е СЛУЧАЕН ЧИФУТ !
4
ПИЧА ОТ МАРОКО
21.03.2012 06:57:59
0
0
А дали Путин- железния сам го е избрал за другарче евреина МЕНДЕЛ- МЕДВЕДЕВ ,или е имал нощен разговор -историята мълчи ! Но тя ни каза за достойния отговор на Българина Петко Д. Петков на "поканата " за разговор в 2 часа през нощта отправена от руския евреин Вишински , глав. прокурор на Сталин , дошъл на "гости" по време на чистките през 1945 - " През нощта срещи си уреждат само крадците и мръсниците ! Аз не съм от тях ! " Горкия - плати с живота си за това ! Благодаря му ,че го е казал на български !
3
ПЕТКО КИРЯКОВ
17.03.2012 13:56:39
0
0
"Кисинджър бе удостоен с Нобеловата награда за мир през 1973 г" - не е морално награди за обявяване на война , затова къдравите от племето с криви носове си дават награди в края на войната ,когато складовете са празни ,и започва ново свежо зареждане с железен зеленчук- я самол. бомби, я снаряди , я някой ПЪРШИНГ ,ОТ ПО-НОВИТЕ ,С ПОВЕЧЕ ВИТАМИНИ !!
2
ген. Луков
17.03.2012 13:51:35
0
0
Как говорится в сказочке С.-Щедрина "Пропала совесть" : "Васе превосходительство, мы зе только с виду - евреи, а в дусе - совсем-совсем русские!"
1
дядо Гочо
17.03.2012 13:49:39
0
0
МАЗЕН ЕВРЕИН- ДАВА ГРЪБ НА ПЕДАЛА-ПРОТЕЖЕ ОТ КГБ ! Той пък си избра за другарче преди време друг мазен еврей- МЕНДЕЛ- МЕДВЕДЕВ !
Те , евреите обичат звучни имена за през деня-за заблуда на стадото гои ,и за обща употреба !
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки