Мишките не ядат хамбургери


Мишките не ядат хамбургери
08 Март 2012, Четвъртък


Преди време екип на в. „Комсомолская правда” проведе един необичаен експеримент.



Журналистите закупили от московските заведения за бързо хранене известно количество хамбургери и хот дог и решили да проверят как се развалят, ако не се държат в хладилника. На десетия ден от проучването им продуктите изглеждали по същия начин, както в деня на покупката им. Само дето и мишките отказали да ги ядат.

За провеждането на експеримента новинарите били вдъхновени от нюйоркската  художничка Сали Дейвис. Тя решила да запечата на лента как се разваля храната. За целта купила едно детско меню от „Макдоналдс” И зачакала. Но за половин година нито хамбургерът, нито пържените картофки се променили – нито мухлясали, нито загнили.

Руснаците обогатили наблюдението, като освен купешките хамбургери, включили в опита и домашно приготвен сандвич. И докато този от бързото хранене не мръднал за десет дена, домашният започнал да плесенясва на втория ден. Неразвалените продукти сервирали на един плъх. Гризачът опитал картофите, но не повторил и не вкусил нищо повече.

Това не е първият експеримент, който провеждат братушките. През 2008 г. журналист доброволец цели две седмици се храни само с подобни „вкусотии” и в резултат наддаде 5 килограма, получи отоци и различни храносмилателни проблеми.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки