Седмичен хороскоп


15 Април 2011, Петък


15-21 април 2011


Овен. Цветята, които са подходящи за вашия знак, са теменука, мушкато, невен, синчец и декоративен грах. Техният аромат помага на огнените овни да постигнат душевно равновесие и да прояснят мислите си. Бегонията пък ще направи вашия дом гостоприемен, ще привлича към него много нови хора и ще пречисти атмосферата му от нежелана отрицателна енергия. И тъй като обичате да сте в центъра на вниманието, избирайте и по-високи растения.

Телец. Всички цветове от есенната палитра – жълт, зелен, оранжев, ще направят сърцата ви, които иначе трудно понасят компромисите, по-жертвеготовни. За това ще помогне и ароматът на момината сълза и люляка. Вашата пестеливост ви влече към по-дребните и нискорастящи растения, като за дома ви са подходящи най-вече каланхоето, глоксинията и цикламата. Те ще ви осигурят повече уют, комфорт, спокойствие и усещане за стабилност и по-голяма физическа издържливост.

Близнаци. Растенията на близнаците имат многобройни, но често дребни листа. Те помагат на родените под този знак да подобрят физическото и психичното си здраве. Може да ги отглеждате в дома си като талисман за поддържане на добри отношения. За повече бистрота на ума поставете в жилището си виеща се растителност. Декоративните цветя, които резонират с вашата енергия са жасмин, маргаритки, нарцис, а от листно-декоративните видове най-подходящи са аспарагусът, палмите и традесканцията.

Рак. За да имате щастие в дома си и повече радост в семейството, желателно е вашите стайни растения да имат месести сочни стъбла и листа. Те ще подобрят атмосферата във вашето жилище, психоемоционалното състояние на членовете на вашата фамилия и отношенията с близките ви. Подходящи за вас са алоето, каланхоето, водните лилии, а също и всички цветя, разцъфтели с бели цветове като лалета, карамфили, теменужки и пр.

Лъв
. За успех в любовта и в творчеството лъвът трябва да държи в жилището си прекрасни ярко цъфтящи стайни растения, виреещи при по-силно осветление и много слънчеви лъчи – камелия, китайска роза, гардения, кала, гладиола, хризантема, божур, слънчоглед. Те ще поддържат вашия емоционален и физически тонус и ще пречистят енергията около вас. Техните свойства могат да бъдат използвани с успех и от представителите на всеки друг зодиакален знак. Избягвайте да стоите в близост до кротон, лавър и маранта.

Дева. Правилно подбраните цветя около вас ще ви дадат възможност да се поддържате здрави и да развивате своя интелект. Често освен декоративни, те притежават и лечебни свойства. Подходящи за вашия знак са алоето, аукубата, драцената, филодендронът. Към растенията, които  ви помагат да сдържате емоциите си и да управлявате мисловния си поток, спадат също астрите, арниката, кокичето, лилията, делфиниумът и карамфилът.

Везни. Венера дарява растенията на везните с красиви цветя и плодове, пъстри цветове и ореол на привлекателност, а Сатурн укрепва стъблото им да се задържа право. Покрай останалите си полезни свойства, вашите цветя хармонизират партньорските ви отношения и помагат да оформите своя естетически вкус. Най-подходящи за вас са азалията, ананасът, ситноцъфтящата хризантема, ехмеята, бегонията и непретенциозната за отглеждане драцена.

Скорпион. За да получите допълнителни сили, а също и да поддържате чувството си на увереност в себе си, както и уменията си да владеете ситуацията около вас, е желателно да имате в дома си растения, които притежават скрита привлекателност. Такива, които макар понякога да са невзрачни, носят огромна сила и полза. Често те имат огромни листа. Това са драконовото дърво, монстерата, олеандърът, свекървеният език. Към цветята, подходящи за вашия знак, може да се отнесат и карамфилът, божурът, фрезията, кактусът и орхидеята.

Стрелец. Вашият знак е символ на духовния стремеж към други светове и затова сред любимите ви цветя преобладават по-високите и с устремени нагоре стъбла. Те ви носят късмет и ви надаряват с мъдрост. Такива растения са фикусът, тръстиковите и бамбуковите палми, цитрусовите, стрелицията. Към подходящите за вас цветя може да се отнесат също алоето, кактуса, калцеоларията, глухарчето и бонсаят.

Козирог. Това е началнически знак и затова подходящите за него растения са предназначени да пазят кариерата му. Може да отглеждате като талисман за вашата успешна работа драцена, лавър, ливистон, фикус Бенджамин и юка. За да постигнете целите си, за да се съсредоточите по-лесно върху идеите си и да получите конкретни резултати, ще ви помогнат и белият карамфил, еделвайсът, мандрагората, бръшлянът и дори магарешкият бодил.

Водолей. Тъй като този знак е символ на идеи, изобретения и открития, всякакви растения може да стимулират хората, родени под неговите звезди към нови и нетрадиционни решения във всички сфери от живота. Често любимите ви декоративни цветя имат необичаен уникален вид. Сред тях се нареждат абутилонът (стайният клен), марантата, копривката. Не е желателно обаче водолеите да отглеждат луковични растения.

Риби. За да проникнете в същността на нещата и за да развиете своята духовност, обърнете внимание не само на земните, но и на водните растения. С вашия знак хармонизират аквариумната растителност, орхидеята, палмата, фикусите, дъхавият здравец и столетникът. Към цветята, които ви зареждат с енергия може да се отнесат незабравките, нарцисът, жасминът, мимозата, минзухарът, макът и лилията.


В категории: Седмичен хороскоп

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки