Костадин Костадинов: Нацията - пред демографски крах


Костадин Костадинов:      Нацията - пред  демографски крах
26 Февруари 2012, Неделя


България изчезва и само от нас зависи да я спасим, казва авторът на най-новото предаване по ТВ СКАТ

Автор: Интервю на Пламен Николов

Костадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. във Варна. Завършва магистратура по балканистика през 2002 г. и по право през 2011 г. във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. Зам.-председател на ВМРО.

Автор е на документални филми за българите в Албания, „Един народ сме” – за сънародниците ни в Егейска Македония, „Забравена земя” – за българското културно-историческо наследство в Северна Добруджа и „Третата национална катастрофа” – за демографската криза в България.

С основна заслуга е за появата на бял свят на фототипното издание Алманах „Македония”, автор е на книгите „Антигръцкото движение във Варна” и „Българската национална идентичност на славянското население в Македония”.



- Г-н Костадинов, вече стартира новото предаване по ТВ СКАТ “За българската нация”, на което Вие сте автор и водещ. Какъв е замисълът Ви за съдържанието, което ще предложите на зрителите на най-българската телевизия?

- Предаването ще разглежда проблемите на българската нация в съвремието, като основно ще акцентира върху демографската криза и произтичащите от нея политически и обществени промени, измерението й в ежедневието на всеки един от нас. Ще анализираме всички действия и бездействия на управляващите в последните 20 години и тяхното отражение върху демографските проблеми.

Целта ни е не само критичната гледна точка към случващото се в момента. Ще предложим и концепция за решаване на най-важния за българската нация проблем в момента – грозящата ни демографска катастрофа. Има политики, които могат да я предотвратят, но те трябва да се приложат веднага. Ще покажем и опита на други страни, сред тях и държави-членки на ЕС, които са били в аналогична ситуация и са се справили.

Гости на предаването ще бъдат предимно млади хора. Искаме да покажем тяхната гледна точка за актуалните проблеми на българската нация и най-вече за обезлюдяването, обезбългаряването и циганизацията.

В предаването ще предложим и рубриката “И това е България”. В нея ще представяме малките населени места в страната ни – градчета и села. Какви са проблемите на хората в тях, какво правят младите българи – ако са останали, в какво състояние са училищата и читалищата – ако ги има. Искаме да покажем тази България, за която място в новините няма, освен ако не се случи някоя голяма трагедия като тази в Бисер отпреди 2 седмици.


- Вие сте автор на филма „Третата национална катастрофа”, който бе излъчен по ТВ СКАТ, и на книга със същото заглавие. От години алармирате за грозящата ни национална катастрофа. Има ли чуваемост за проблема сред обществото и политиците?

- Въпросът е в две части. Що се отнася до обществото – мисля, че вече има чуваемост. Няма да скромнича и ще кажа, че съм може би единственият действащ политик, който от години говори по темата за грозящата ни трета национална катастрофа. Резултатът е, че много от българите вече осъзнават какво ни очаква – нацията е на ръба на катастрофа, която ще е последна в историята й.

Просто защото след нея българска народност няма да съществува.
Тази заплаха обаче не притеснява политиците в България. Нито един от управляващите страната ни през последните 20 години не е предприел каквито и да е действия за решаване на демографския проблем. Още по-лошо е, че управниците нямат и желание да се заемат с този въпрос. Защото тази тема плаши хората и не печели избори.

Демографската катастрофа всъщност е бомба със закъснител, заложена още по време на комунистическия режим – в годините преди 1989 г. От тогава досега политиците имаха достатъчно време да предприемат действия, но не го направиха. Защото за тях е важно единствено да се докопат до властта.

И когато това им се удаде, през първата половина от мандата са заети да прочистят административния апарат от политическите си противници и да назначат свои хора на властови позиции.
През втората половина от мандата пък вниманието им е насочено към това как да спечелят следващите избори. Затова темата за грозящата ни опасност не е актуална и не присъства в дневния ред на обществото.


- А не мислите ли, че политиците не говорят за демографската катастрофа именно защото мислят как да купят циганските гласове по време на избори?

- За съжаление, когато се заговори за демографска стратегия, политиците от целия спектър разбират основно циганския вот. Парадоксално е, че в Съвета по етнически и демографски въпроси няма нито един българин. Излиза, че в България никой не се интересува от проблемите на българите.

Циганите са единствената етническа група в страната, която се възпроизвежда, но това не пречи на политиците да измислят какви ли не привилегии за тях именно с цел да се докопат до гласовете им. Виждаме един прекрасен пример на народната приказка “болен здрав носи”. Болната българска нация е принудена да носи на гърба си размножаващите се като хлебарки цигани.


- До какви констатации стигнахте по време на снимките на филма, излъчен по СКАТ, и подготовката на книгата за третата национална катастрофа?

- България е сред петте страни с най-възрастно население в света според доклада на демографския отдел на ООН. Според прогнозите в същия документ, през 2015 г. ще сме държавата с най-старо население на планетата. Българите живеят със 7-8 години по-малко от останалите европейци. Това, което се случва, е без паралел в световната история – България не само остарява, тя изчезва.

Ежегодно българите намаляват с 50 000, т.е. всяка година град като Търговище изчезва от картата. Българите масово бягат – изселват се от селата и малките градчета към големите градове и в чужбина. Процесът е трудно обратим. Във все повече райони в страната българският език се превръща в екзотика. Селата или се циганизират, или се превръщат в старчески домове.

Проблемът обаче не е само в обезлюдяването. Деградира и българската държавност. Все повече са общините, в които българите са малцинство. Там те са подтиснати и дискриминирани. Не е далеч времето, когато в по-голямата част от нашата родина местното население няма да разбира български.

Българската катастрофа има и икономически аспект. Трудоспособното население намалява, увеличава се стремително броят на пенсионерите и на неработещите цигани. Съвсем скоро икономиката на страната ще рухне. След 10 години няма да има кой да изработи пенсиите на възрастните хора.

Българският народ загива! Колкото по-бързо осъзнаем това и предприемем мерки, за да спрем този процес, толкова по-добре. Защото загиването на българите ще означава и изчезване на наследството на хиляда и петстотин годишната българска цивилизация и край на третата българска държава. В историята и геополитиката вакуум няма.

България е обградена от агресивни съседи, които не са преставали да предявяват претенции към нас. От друга страна в самата страна се извършват коренни преобразувания на етническия баланс, които водят до постепенното изтласкване и заместване на българския народ от циганския етнос. Особено е парадоксално, че всичко се извършва с активното съдействие или бездействие на българската държава.


- Вярвате ли в прогнозата, че след 300 години ще умре и последният българин?
- Не. България ще престане да съществува след не повече от 70 години, ако не се вземат спешни мерки. След половин век вече българите ще са измрели или емигрирали.


- Има ли изход?
- Демографската катастрофа е преодолима. За да я избегнем, трябва да започнем работа веднага – не днес, а вчера. След 10 години ще е късно, а след 30 – няма да има смисъл да правим каквото и да е, защото крахът на българската нация ще е неизбежен.

Това не е черногледство, а реалната ситуация. Ключът за изхода от катастрофата е в нашите ръце – трябва само да го използваме. От нас зависи да спасим България...



В категории: Интервю , Горещи новини

10
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
10
qxctbz
26.07.2012 07:23:35
0
0
a1evT1 , [url=http://sxtzcejllnao.com/]sxtzcejllnao[/url], [link=http://tyxtviuaaiug.com/]tyxtviuaaiug[/link], http://ymlqctwjnqtl.com/
9
slzrsni
25.07.2012 17:23:04
0
0
By3y2L <a href="http://mlgsjzydbehe.com/">mlgsjzydbehe</a>
8
Margane
25.07.2012 04:26:20
0
0
And I thought I was the sensible one. Thanks for setting me srtiaght.
7
streetman
09.04.2012 09:36:48
0
0
ЗАЩИТА НА БЪЛГАРИЯ
1. Гарантирана и задължителна работа за три години за новосъздадено семейство .
2. Гарантирани банкови заеми за новосъздадено семейство.
3. Социални помощи само за семейства с до две деца от пълнолетни родители с минимум основно образование.
Двойно и тройно степенуване на помощите при средно и висше образование на родителите.
4. Българска именна система за всеки роден в България.
5. Еднакви пенсионни възраст и стаж за всички.
6. Трудовият стаж степенуван за 20, 25, 30, 35, 40 години.
7. Получаване на трудова пенсия при навършване на еднаква пенсионна възраст от 60 год.
8. Топонимия само с български имена в България.
9. Българският език официален и задължителен на публични места.
10. Всеки надпис, който не е за лично ползване, се изписва на български език.
Под българския надпис се допуска надпис на английски с двойно по-малък шрифт.
11. Единствено и задължително Българско национално знаме присъства пред всяко учреждение, фирма, учебно заведение и др.
12. В България приоритетен е единствено строежът на православни религиозни храмове.
13. Българска земя не се продава на чужденци.
14. Право на концесия за земя се допуска еднократно до десет години.
15. Фирма-концесионер, която дискриминира български граждани губи автоматично правото на концесия.

6
Ник
28.02.2012 08:42:53
0
0
Питащият,каквото и да се каже гадно за теб,все ще е малко!Говориш и пишеш добре български,явно си роден и израсъл тук,дред българи и си sл български хляб!Но не си българин!И българският народ,въпреки,че сте змии, ви оставяше да си живеете свободно и без притеснение,великодушно и състрадателно.В това се крие величието му,за разлика от мизерници,като вас,които търсят да нападат слаби.Като мършояди,каквите сте всъщност всички вие, дежурни юди,пенещи се за сребърници.Духовни червеи!Каквото и да се случи с българският народ,вие ще си останете червеи.А,ако не беше велик и голям,народът ни,щяхте ли с такова усърдие и по цял свят,да плюете и осирате всичко българско?!Голямо внимание,бих казал за незначителен народ.
5
Odisei
28.02.2012 07:14:54
0
0
Dobra statia!Nisto ne e slu4aino,osastestviava se posledovatelna politika na genozid spriamo bulgarskiat etnos.Jizneniat minimum v momenta e 536 lv.i ste raste.Preobladavastata 4ast ot bulgarite sa pod tazi graniza.Kak da se jivee pod jizneniat minimum?Starite izmirat,dezata ne se razvivat pravilno,a horata v rabotosposobna vazrast zaminavat v 4ujbina kadeto formulata "minimalen dohod = na jiznen minimum "se spazva.Pokajete mi strana kadeto moje da se jivee s edna 4etvart ot jizneniat minimum.Izviniavam se za latinizata.
4
Отговарящият
27.02.2012 21:53:34
0
0
Две деца му е личният принос. Млад е, дай боже три да станат.
Питащият, заради такива като теб сме на тоя хал. Дето са се наврели в миши дупки и си мрънкат на носа, че като сме малки нямаме право на самочувствие. И плюят и отричат историята си, по същата причина.
А твоят принос какъв е, жалка мишко?
3
Питащият
27.02.2012 18:51:17
0
0
Какъв е личният принос на Костадин Костадинов за размножаването на българската нация?
2
Питащият
27.02.2012 18:36:24
0
0
Нацията или българите? Според мен е нормално малките народи да стават още по-малки, защото като са малки, нямат самочувствие, а като нямат истинско самочувствие,се надуват с великото си минало, но не са оптимисти, а като не са оптимисти, не правят деца,а се наливат с парцуца и маркови отрови. А е речено , че алкохола е враг на пола и т.н.
И е справедливо, защото онези, които основаха тази държава бяха разбойници и третираха народа като овце, като и си го разделиха по братски. Вярно е, че в ония времена всички са били разбойници, но нашите са били баш.Тук се надуйте смешни пуяци!!! Това си личи и от кървавата политическа история след освобождението.
Справедливо е, защото свинщините в кочината не свършват и сме най-загубената държава в ЕС, най-корумпираната, най-бедната. След 50 години българи ще живеят само в големите градове и вероятно в много от тях ще са малцинство.А в краят на века, просто ще са почти изчезнали.
1
Ник
26.02.2012 14:48:28
0
0
Браво на автора!Засегнал е най-важния проблем на българите,да е жив и здрав.Единствените ми бележки са по повод българската държавност и пенсиите.Нашата държава е много по-стара от това,което сочи антибългарската казионна история.Дали сме култура на Европа и света и ако се поразрови,ще научи поразяващи неща за историята и древността на българите,което ще му е само от полза!
За пенсиите.Защо някой трябва да работи за пенсионера,който прилежно и задължително си е внасял пенсионни осигуровки по 40 и повече години и сега би трябвало да получава с пъти по-голяма пенсия.Да не говорим,че получава пенсия /мъжете/ само няколко години!!!А тия които умират недочакали?!Къде са всичките тези париПравилно поставен въпроса би трябвало да бъде:"Къде е пенсионният фонд?"И да не се противопоставят,което е смисълът на това,че няма кой да работи за пенсионерите,млади срещу стари,деца срещу родители!Да ги избием ли пенсионерите?И да го направим,гарантирам ви,че животът няма да стане по-лек!
До админите.Пиша това втори път.В предишната публикация,излезе,че неправилно съм дал кода.Сигурен съм,че беше правилен,но често се случва,да ме кара да повтарям или потретям,докато "зацепи".По-неприятно е,че не иска само нов код,но и изтрива написаното и трябва наново да го измисляш,а това е неприятна изненада,време и нерви.В други сайтове,просто повтаряш кода,а написаното си стои.Предполагам,че може да се объне внимание на този проблем.Казвам го с цел да помогна,не се сърдете!Поздрави!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки