Кога Борисов ще застане пред Темида?


Кога Борисов ще застане пред Темида?
10 Февруари 2012, Петък


България не е нормална държава, защото е в ръцете на бездарни управници, народът е зомбиран от митове, които сам си създава,


Автор: Велизар Енчев

а младите имат един идеал – да се изнесат на Запад с еднопосочен билет. В потвърждение на горното, тези дни получих писмо от Канада, съветващо ме да щадя Борисов и Плевнелиев, тъй като са избрани от народа. А народът никога не греши, завършва поучението си нашият емигрант, пояснявайки че гласува за ГЕРБ - партията на почтените и способните.

Чета самодоволното канадско послание, гледам катастрофалното цунами в хасковското село Бисер и ухилените физиономии на качените на БТР президент, еврокомисар и МВР-шеф и вече горещо подкрепям две радикални промени в избирателния закон - задължително гласуване на живеещите в България и отписване от избирателните списъци на напусналите страната.

Защото е безумие мутри да получават абсолютна власт с 20 процента от имащите право на глас 5 милиона българи, а емигранти да избират правителството ни по интернет, докато подстригват канадската си ливада.

Бронетранспортьорът, разхождащ из наводнения Свиленград Росен Плевнелиев, Кристалина Георгиева и Цветан Цветанов, ме убеди, че в главите им още кънтят залповете на крайцера „Аврора“.

Снимките, запечатали веселите лица на трима държавници, имитиращи спасители на потопения народ, ярко контрастираха с водния ад.

И само наивници или луди си вярват, че Кристалина - с петцифрената заплата в евро, Цветанов - с шестте апартамента, и Плевнелиев – със седемцифрената банкова сметка, са загрижени за мъката на хората. Останалите нормални знаем баналната истина: на тримата не им пука за бедстващите, те стърчат на БТР-а за двайсетина минути заради камерите, след което се мушват в правителствените мерцедеси.

Но какво друго да очакваме от бившия щатен комсомолски секретар в Пиринския край Росен Плевнелиев, от партийната секретарка във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ Кристалина Георгиева, от вифаджията и постови в Седмо главно управление на Държавна сигурност Цветан Цветанов? Номенклатурният им опит ги е научил на най-печелившото в този живот – не е важно как работиш, важното е да работиш за себе си. Другите – кучета ги яли.

Пред телевизионните камери Цветанов похвали герберския кмет на Свиленград за адекватната реакция по време на водния ад и обвини червения кмет на Харманли в престъпно бездействие, довело до рухването на стената на язовир „Иваново“. Ала час по-късно се появи документ, уличаващ герберите в брутална лъжа. 
Военният министър Аню Ангелов е бил официално информиран за потенциалната опасност от наводнение на селата Бисер и Иваново. Вместо да поиска оставката му, премиерът снизходително го оправда: „Няма значение чий е бил язовир „Иваново” и кой го стопанисва – дали община, дали военните, защото собствеността му хаотично се е прехвърляла през годините...“

Притиснат от съкрушителни факти за герберската безотговорност, Борисов започна пожарна реформа във водния сектор и обяви, че правителството ще даде "брутални пълномощия" на предприятието "Язовири и каскади" към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, за да контролира и наказва арендаторите и собствениците на изкуствени водоеми в страната.

И когато си помислихме, че вече е готов да си посипе главата с пепел и свали няколко министерски глави, Борисов изръси поредния си мисловен бисер. Размахвайки пръст на подопечните си експерти по язовирите, премиерът ги предупреди по сталински:
„Ако не си вършите работата, отиваме, отвинтваме изпусквателните кранове, отваряме шлюзовете, източваме язовира, бутаме стената и приключваме с този опасен обект. Щом един язовир не е ремонтиран, значи не им е нужен..."

За две години премиерстване охранителят от Банкя изля реки от глупости, които ще напълнят поне един язовир. Но последното ще влезе в категорията „брутална глупост“ на Гинес. Няма нормален премиер по света, който ще тръгне да руши язовирни стени, само защото има опасност от наводнения.

Понеже в наводнена България все още има сухи почитатели на Борисов, предлагам им да прочетат предизборната програма на ГЕРБ от 2009 година и най-вече раздела "Околна среда и воден сектор". Където четем това обещание:

„Приоритети:
• Условия и политики за провеждане на интегрирано управление на водите.
• Инвестиции във водна инфраструктура за преодоляване на водни кризи.
• Повишаване на информираността и общественото участие в управлението на водния сектор.
Акценти:
• Регламентиране собствеността на водните обекти, системи и съоръжения.
• Социално поносима цена на услугата «вода».
• Единен воден кадастър.
• Завършване на започнати язовири.
• Доизграждане и рехабилитация на ВиК мрежата.“

Освен че говори - без да мисли и обещава - без да има, Борисов страда от хронична логорея. Ако в България има работеща прокуратура, той трябва да е неин клиент от 7 февруари 2012 г. Ето премиерското самопризнание в БНТ, заради което главният прокурор трябва да се самосезира:

"Много внимателно следяхме прогнозите на синоптиците за тази година. Затова бързахме да вземем решения преди пролетта. Никой не очакваше, че при минусови градуси ще се случи точно това с язовира. Това събитие ние го програмирахме, че е възможно да се случи някъде март, април, когато се топят снеговете"...

Борис Велчев вероятно знае какво пише в Наказателния кодекс, Член. 334., Алинея (1): „Който причини наводнение и с това изложи на опасност живота или имота на другиго, се наказва с лишаване от свобода от три до дванадесет години.
(2) Ако в този случай са последвали значителни вреди, наказанието е лишаване от свобода  от пет до петнадесет години, а ако е последвала смърт за някого, когато деецът не е искал и не е допускал това, наказанието е лишаване от свобода от десет до петнадесет години.

Член 335. (1) Който причини наводнение по непредпазливост и с това изложи на опасност живота или имота на другиго, се наказва с лишаване от свобода до три години.
(2) Ако е последвала смърт или значителни вреди, наказанието е лишаване от свобода до пет години“.
Скоро ще разберем имаме ли действащ главен прокурор и кога ловящият във въздуха снежинки ще застане пред Темида, заради погрешната му премиерска директива за топенето на снеговете.


Анализирай това
Освен че говори - без да мисли и обещава - без да има, Борисов страда от хронична логорея.



В категории: Анализи , Горещи новини

7
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
7
д
11.03.2012 11:21:11
0
0
когато главния прокурор е назначен от същите тези политици, как да очакваме че ще ги изправи на съд? Тогава кой трябва да ги изправи пред съда?
6
Петрова
14.02.2012 09:07:51
0
0
Петров, нали знаеш, насила хубост не става, като не щеш, стой си в гербаджийското блато и се радвай на калта.
5
Петров
13.02.2012 19:11:01
0
0
енчев, енчев, от ченге акъл не искаме.
4
ГНевен
12.02.2012 07:51:52
0
0
Наистина с последствията си наводнението в Бисер е страшна трагедия, но защо не виждаме, че язовирът на властта отдавна е скъсан и оттам народът ни се залива от потока от глупости на Тиквата и подобните нему!
3
istina
11.02.2012 19:40:11
0
0
za da zastane pred temida borisov triabva korena promiana v upravlrnieto na darzavata i saznznieto na obiknovenite hora. osazdane ne komunisticheskata ni chengesarska varhushka i otnemane na kradenoto ot tiah. vsichko drugo sa prazni prikazki.
2
ben gan
10.02.2012 14:42:28
0
0
KADE SI DIAKONE<DA VIDISH KOI E NACHELO NAD TVOIA NAROD<ZA KOITO TI SI DADE JIVOTA!A<TVOIAT PORTRET VICI VAV VSICHKI STAI NAD TEHNITE BURA!SRAM I POZOR!
1
St.Zanev
10.02.2012 14:34:17
0
0
"..ako vsi4ki mal4at i nai-golemiat glupak zaprili4va na prorok.Varvarstvo e kogato edin divak pravi ot parzalite na usmiritelnata si riza znamena,a naroda ima pravo samo na ovazii."
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки