Бялото злато поевтинява на световните пазари


Бялото злато поевтинява на световните пазари
09 Февруари 2012, Четвъртък


Захарта бележи трайна тенденция за понижаване на цената си на международните пазари.



На последната сесия на Ню-йоркската стокова борса договорите се сключваха с намаление от 2 % спрямо предишната сесия и достигнаха 533 долара за тон.
Доста по-високи стойности на бялото злато се регистрират все още на Лондонската борса – 637 долара за тон, но и тук се наблюдава понижение на цените му.

Що се отнася до другите търгувани стоки, засега пшеницата демонстрира голяма динамика в стойността си, като ту повишава, ту понижава котировките си. Брокерите отчитат в случая евентуалната вероятност от намаляване на експортните доставки от страна на един от големите играчи на световния пазар – Русия, макар дори и това да се случи, е много малко вероятно да се стигне до дефицит на достатъчно оферти.

В същото време доста по-голямо безпокойство у търговците предизвиква наблюдаваното  ограничаване на запасите от царевица, което води до стремглаво покачване стойността на фючърсните сделки с кукуруза.

Засега пазарите на какао и кафе затварят при еднакво нисходящ тренд. Мартенските фючърси за тези две стоки бележат намаление съответно с 1,9 и 1 процент.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки