ГЕРБ създават ново циганско гето


ГЕРБ създават ново циганско гето
Циганският блок ще се издигне точно до училище „Константин Петканов“
04 Февруари 2012, Събота


Назрява гражданско недоволство в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“. Сред жителите му тръгва подписка против


Автор: Георги Ваташки

решението на Общинския съвет да построи жилища за ромски семейства. Скандалният проект предвижда в квартала да се построи многофамилна сграда с 50 социални жилища за настаняване на уязвими малцинствени и други неравностойни групи.  

Според общинската администрация идеята е в тези апартаменти да бъдат настанени бездомни хора, семейства на деца с увреждания, както и социално слаби многодетни фамилии. За изграждането им ще бъде осигурено безвъзмездно финансиране по европейската оперативна програма „Регионално развитие“.

На фона на тези сладки и медени приказки обаче, при обсъждането на тази идея по време на последната сесия на местния парламент лъсна нелицеприятният факт, че сред получателите на жилища са включени и...  „малолетни родители“. За никого не е тайна, че те са основен „патент“ на циганското малцинство.

И така на показ излезе горчивата истина, че всъщност   това е поредният акт на привилегироване по етнически признак. Уж под благовидния предлог за интеграция на ромите, който вече додея на всички българи.

В случая братята цигани не само че ще се сдобият по най-лесния начин с домове, без с нищо да са го заслужили, но и с това действие ще бъде официализирано и респективно поощрено едно недопустимо нарушение на българските закони. Имаме предвид, че съгласно нашето законодателство сексът с деца се явява углавно престъпление. А следствие на както друго е, ще прощавате, раждането на отроче, докато родителите му още са в малолетна възраст?! 

Доскоро тези случаи бяха премълчавани солидарно от всички заради „традициите на етноса“.  В началото на тази година обаче бе осъществен истински революционен пробив в това статукво, след като Хасковският окръжен съд осъди ром, живеещ на съпружески начала с 14-годишно момиче, като двамата си имат общо детенце. Което е изтълкувано от магистратите съвсем резонно като незаконно извършване на сексуални действия с малолетна. Това обаче изобщо не стряска бургаските съветници от  ГЕРБ, които са тръгнали да награждават местните педофили с нови обзаведени апартаменти.

Опасната възможност за създаването на ново гето в града беше остро критикувана от съветниците от „Националния фронт за спасение на България“ Валентин Касабов и Здравко Сталев. Теренът, на който е предвидено да се вдигне въпросната сграда, има много апетитно и удобно местоположение. Билдингът ще е разположен в самия географски център на „Меден рудник“ и е много вероятно в един момент да сподели съдбата на печално известния блок 20 в Ямбол.

Той също беше даден като подарък на ромското малцинство в града край Тунджа, след което бе буквално „изкормен“ от обитателите си, а после и сринат по заповед на кмета. Какво подклажда упорството на ГЕРБ лесно може да се разбере – просто трябва да се усвоят 5 милиона лева от европейските фондове. Сега и веднага. Кой има време в бързината да ти мисли за бъдещето.

И въпреки че циганските гета са се доказали повсеместно като инкубатор на кражби и убийства, бургаският кмет и неговата администрация са готови да рискуват сигурността на всички други семейства, живеещи в квартала. Както и образованието на техните деца. Защото в непосредствена близост  се намира училище „Константин Петканов“, както и детска градина „Морска звезда“. А сега се очертава скоро край тях освен наркодилъри, да се развилнеят и мургави вандали.

Жителите на най-младия бургаски комплекс по принцип нямат нищо против подпомагането на бедните си съграждани, но категорично отхвърлят идеята да заживеят под угрозата да бъдат бити и ограбвани от циганските мародери. Твърдението на кмета Димитър Николов, че само с такива проекти парите могат да бъдат усвоени, показва липсата на дълбок социален и икономически анализ на създалата се ситуация.

За пореден път се изпада в положението мнозинството да бъде управлявано от малцинството. Даряването на нови жилища на роми несъмнено дискриминира младите българи, които също не могат да си позволят свой дом. Но за тях общинската администрация не е предвидила безплатни придобивки.

Съветниците от НФСБ изтъкнаха множество примери за провалени опити в други страни да се осъществи по този начин етническа интеграция. В Чехия например – изтъкна водачът на групата на патриотите в местния парламент Валентин Касабов – се издигат стени покрай циганските свърталища, а  президентът  Никола Саркози изгони „цветнокожите“ българи и румънци от уж толерантна Франция. Точно стремежът на западните държави да се опазят от циганската напаст ги стимулира да финансират проекти като този в „Меден рудник“.

Стоманеното мнозинство на ГЕРБ в бургаската община обаче така и не се вслуша в доводите на опозицията  и с мнозинството си даде зелена светлина за този проект, обричайки  бургазлии на съжителстване с ромския паразитизъм и престъпления.



В категории: Бургас , Горещи новини

7
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
7
ikfqzkk
29.03.2012 20:22:17
0
0
IIbEGE , [url=http://lpiujxotvatk.com/]lpiujxotvatk[/url], [link=http://usdksmquxpal.com/]usdksmquxpal[/link], http://qcidyxjnvsbm.com/
6
peqztfbk
29.03.2012 16:18:16
0
0
OJJgNN <a href="http://gxogpwovjaaz.com/">gxogpwovjaaz</a>
5
edsxymp
29.03.2012 10:39:07
0
0
Bn6NY5 , [url=http://jirrijsgkfot.com/]jirrijsgkfot[/url], [link=http://upkpkyyoebri.com/]upkpkyyoebri[/link], http://dypjjgistuea.com/
4
pjxnqvy
28.03.2012 12:09:48
0
0
Za9m7B <a href="http://jydidgseognj.com/">jydidgseognj</a>
3
Dogkan
28.03.2012 02:39:38
0
0
Peerfct shot! Thanks for your post!
2
Dogkan
28.03.2012 02:36:29
0
0
Peerfct shot! Thanks for your post!
1
минчо социално слаб
05.02.2012 16:39:37
0
0
ми,честито на печелившите мангали
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки