Държавата ремонтира с 2 милиона лева хотела на Ванко 1


Държавата ремонтира с  2 милиона лева хотела на Ванко 1
Областният управител Здравко Димитров разглежда басейна на покрива. Сградата е в окаяно състояние, ремонтът й ще отнеме повече от година
25 Януари 2012, Сряда


Около 2 млн. лева ще са нужни, за да се ремонтира и довърши хотелът на рапъра Ванко 1 в Пловдив.


Автор: Камен Христов

Това съобщи областният управител Здравко Димитров. Сумата е предварителна и предстоят експертизи, добави той.
Губернаторът, кметът на Пловдив Иван Тотев, шефът на полицията старши комисар Тодор Чонов и началници на държавни институции под тепетата в петък направиха инспекция на конфискуваната в полза на държавата сграда. Идеята е, след като й бъде издаден Акт16, в нея да се настанят държавни институции, които в момента ползват офиси под наем.

В Пловдив те са 11, сред тях са Агенцията по вписванията, Басейнова дирекция, Здравната каса, МВР, Дирекцията по социално подпомагане. "Хотелът изглежда отчайващо, пълен е с боклуци, няма мазилка и тавани, кабели са изтръгнати", коментира Здравко Димитров. Според кмета Иван Тотев, ще мине поне година, преди сградата да е годна за ползване. Има проблеми и със строителното разрешение - било е за офис сграда, а не за хотел.

В момента билдингът е в окаяно състояние - навсякъде се въргалят счупени мебели, бутилки, кутии от кучешка храна, кашони и строителни материали, мирише на урина. На един от етажите има стъклени витрини, нашарени с фрагменти от творчеството на Ванко 1 - "Яките пички от Украйна", "Всички кучки, елате тук, всички палавници, обути в боти като Джон Готи", "Ванко 1 - все още съм замесен", "Майна, майна, искаш ли да пробваш моя десен".

На партера е джипът на рапъра с легендарния номер "Ванко 1", който е изчегъртан. На покрива на хотела се шири открит бъбрековиден басейн, а над него се извисява статуя на Исус Христос. Според областния управител, тя ще бъде премахната след ремонта. Седеметажният хотел беше отнет в полза на държавата през март 2011 година. Тогава ВКС прецени, че имотът е придобит по престъпен начин и че доходите на фамилията не позволяват толкова луксозно строителство.

Преди това Ванко 1 излежа присъда за склоняване на момичета към проституция, а баща му Петър Главчев - за трафик на жена през границата. През ноември миналата година областната администрация започна процедура по влизане във владение на хотела, а Ванко 1 изпрати жалба до Европейския съд по правата на човека в Страсбург, в която настоява имотът да му бъде върнат.

Според адвокатите му, няма категорични доказателства, че хотелът е придобит със средства от престъпна дейност.
Междувременно комисията "Коларов" (бивша "Кушлев)" заведе дело срещу рапъра и баща му Петър Главчев за около 35 000 лева. 18 000 лв. от парите са за неплатени съдебни разноски, а другите 17 000 лв. - за такси и юрисконсултски възнаграждения, обясниха от държавното съдебно изпълнение.

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, си е извадила изпълнителен лист за принудително събиране на сумата и праща призовки на фамилията да се издължи доброволно.


Спомен от времето, преди рапърът да влезе в затвора

В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки