Бездомен убиец иска да си остане в ареста


Бездомен убиец иска да си остане в ареста
Васил Нонов пред съда в Пазарджик
15 Януари 2012, Неделя


Убиецът Васил Нонов, заклал и разчленил съселянина си от пазарджишкото село Ковачево Спас Денин, настоя в понеделник


Автор: Камен Христов

пред магистратите да го оставят в ареста. Това стана по време на заседание на окръжния съд в Пазарджик, на което прокуратурата поиска постоянна мярка за неотклонение „задържане под стажа”. Разфасованото тяло на Денин бе открито в чували на пазарджишкото сметище в края на миналата година, а убиецът бе задържан седем дни по-късно, след като бе засечен да разговаря от мобилния телефон на жертвата.

Смята се, че 46-годишният Денин е бил убит в деня след Коледа, на 26 декември вечерта, в апартамент в центъра на Пазарджик. Според зам. окръжния прокурор на Пазарджик Васил Малинов, причина за убийството е пиянска свада, при която убиецът е използвал уменията си да разфасова животни. Фаталната среща между двамата, където се запили преди кървавата им разпра, се осъществила в местно заведение.  При задържането му Васил Нонов  бил нахлузил обувките на своята жертва.

Преди да изхвърли мъртвото тяло на заклания си компаньон по чашка в най-близкия контейнер, касапинът го разфасовал, за да се отърве по-лесно от трупа. По думите на съдебните медици от Пазарджик, които са извършили аутопсията, Денин е бил мъртво пиян преди да бъде убит.

Пробата показала 2,86 промила алкохол в кръвта му, което се смята за тежка степен на алкохолно опиване. Според съселяните му от Ковачево, Спас бил добър човек, но обичал чашката. Хванал се и с лоша компания. Бил разведен от години, но напоследък живеел на семейни начала с жена от село Лозен.

Служебният защитник на подсъдимия – адвокат Малин Комсийски, пледира, че убийството е   извършено при неизбежна самоотбрана, но окръжният прокурор Димитрия Ганчева е на мнение, че не може да става и дума за това, при положение че са намерени рани по дланите на жертвата Спас Денин.

Те са защитни и са получени, докато замаяният алкохолик се е опитвал да хване ножа на своя нападател и се е борил за живота си. Присъстващите в съдебната зала съселяни на загиналия останаха шокирани от ниския ръст и слабата осанка на извършителя на тежкото престъпление, коментирайки че Денин е бил чувствително по-висок и тежък от убиеца си.

Съжалявам за това, което направих, заяви Нонов пред съдия Кристина Пунтева, която реши да го остави в ареста, за да не се укрие, взимайки предвид, че той няма постоянен адрес и живее по обектите, на които го наемат да извършва ремонти. Обвиняемият няма никакво намерение да обжалва това решение, тъй като – оказа се – предпочита  да остане в ареста.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки