Пребиха трети човек от властта


Пребиха трети човек от властта
Александър Александров
08 Януари 2012, Неделя


Трети висш чиновник беше пребит само в рамките на два месеца в София. Жертвата този път е 47-годишният юрист


Автор: Десант

Александър Александров от Комисията за защита на конкуренцията, бивш дългогодишен член на Централната избирателна комисия от квотата на БСП и неин говорител. Нападението срещу него е извършено привечер на 19 ноември. Но случаят старателно е крит досега от полицията.

Все още нападателят остава неизвестен. Според източници от СДВР обаче версиите за покушението са свързани с решения на антимонополната комисия, взела на прицел картелни споразумения между бизнесмени. 

Ударът срещу Александров е извършен само два дни преди побоя над друг висш служител на изпълнителната власт – директора на АЕЦ „Козлодуй“ Александър Николов. Макар самият пострадал да твърди, че не познава нападателите и няма представа за мотивите им, криминалисти допускат, че е възможно атаката срещу него да е свързана с икономически интереси, засягащи обществени поръчки за доставки и оборудване на електроцентралата. Според друга версия нападението е поръчано с цел лично отмъщение или сплашване.

На 29 декември м.г. в мишена на биячи се превърна и шефът на фонд „Земеделие“ Румен Порожанов.  Министър Мирослав Найденов определи за възможен поръчител на боя в този случай „същите кръгове, които взривяваха бомби, когато в България идваха еврокомисари, същите, които са правили и други поразии“.


Александър Николов Румен Порожанов

В категории: Политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
10.01.2012 09:18:49
0
0
Що ли не се учудвам.Така си уреждат сметките мутрите помежду си.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки