Ние ги насъскваме... вие ги пускате


26 Декември 2011, Понеделник


Покрай суматохата около сринатите мрежи на „Глобул“, за малко да забравим кои са най-опасните професии,


Автор: Севдалина Пенева

когато става дума за палежи на коли. Не, не познахте. Пироманията не е професия, а хоби. Застраховател? Топло, но твърде опосредствено.

На първо място по опасност са всъщност автомонтьорите. Особено тези със специалност „двигатели с вътрешно ГОРЕНЕ“. Виждате ли как това автоматично ги превръща в най-удобните заподозрени? Браво на полицията, вече прати в кауша един такъв за назидание на останалите „специалисти“ по горене. Чудно само, как МВР не се сети по-рано, направо да влезе в регистъра на специализираните училища. Досега нито един вещ по въпросите на горенето да не е останал на улицата.

И журналистите! Те пък са даже още по-опасни. Защото, ако горните знаят как да горят двигатели, журналистите са тези, които ги подстрекават. Както казваше един бивш секретар на МВР и настоящ премиер - „ние ги насъскваме, вие ги хващате и после бързо ги пускате“.

Тези дни СЕМ даже прати гневно писмо до ръководството на бТВ срещу поредица от видеоматериали за запалените автомобили в София.

Оказа се, че това не били просто репортажи, ами „чист наръчник как да подпалим автомобил“. И още - „видеоурок за хората с лабилна психика и подрастващото ни поколение“.

Както се казва, всичко е ясно. Остава сега и полицията да се включи в дебата. Не с думи, а с дела. Защото докато медийният регулатор въздава право сред журналистическата гилдия, съдийската такава не си поплюва и направо пуска от ареста всички „подпалвачи“.


В категории: Коментари , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки