„Майсторите на танца“ пресъздават историята на Кракра


„Майсторите на танца“ пресъздават историята на Кракра
15 Декември 2011, Четвъртък


Сюжетно-драматичен танцов спектакъл „Кракра” на формацията „Майсторите на танца” възпя легендарния войвода,


Автор: Яна Славянска

бранил последната българска крепост от набезите на византийците.
Целият тогавашен свят със затаен дъх проследил покъртителните събития, разиграли се край твърдината до днешния град Перник, и останал удивен от храбростта и непреклонността на шепата български воини, успели да отблъснат многочислената ромейска армия.

Под режисурата и хореографията на Красимир Димитров в днешни времена талантливите танцьори пресъздават и романтична любовна история, в която Кракра и неговата любима преживяват сърцераздирателна драма, но силата на тяхната обич се оказва непобедима.

Внушението на вълнуващата история е засилено от умело подбраната музика на композитора и музикалния ръководител Владислав Тодоров, която съчетава традиционни и модерни елементи, а също и от атрактивната хореография, стилните костюми и артистичното изпълнение на „Майсторите на танца“.

Споменатите вече Красимир Димитров и Владислав Тодоров са натрупали опит в различни елитни шоу проекти в цял свят. Те обаче решават, че мястото им е в България и че опитът, който са натрупали, трябва да намери реализация именно в родината им. Освен професионалната танцова формация, те ръководят и школи в София и още три града в страната, в които любители изучават български народни хора и танци, зумба, пилатес, комбинирана гимнастика, фет бърнинг йога, боди шейпинг, аеробика и каланетика.

Спектакълът, посветен на Кракра, въздейства еднакво както в зала, така и на открито. Обикновено се играе под небето над руините на едноименната пернишка крепост – точно на  мястото, където преди хиляди години са се развивали истинските исторически събития,  вдъхновили сюжета му.

Шоуто продължава, въпреки че многократно е играно пред най-различна публика, сред която са присъствали много официални лица, кметове и дипломати, и се радва на небивал успех в цялата страна.



В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки