Мъдри мисли


15 Декември 2011, Четвъртък


„Правителствто на ГЕРБ продължава политиката на НДСВ и Тройната коалиция за източване на железниците и воденето им към фалит”
Иван Иванов от ДСБ



„Поисках оставката на Сидеров, защото „Атака” беше разгромена на изборите и падна под 4%. Това е залязване от политическата сцена. Дълбоко вярвам, че при това ръководство нещата няма да продължат по този начин. Тоест, партията нищо добро не я чака”
евродепутатът Димитър Стоянов от „Атака”

„Всички български граждани, които не бяха допуснати до урните на местните избори, да си получат обратно данъците, които са платили на държавата!”
Николай Белалов и Борис Цветков от Дискусионния клуб за социална местна политика в БСП

„По време на изборите за Велико народно събрание отиваме в едно ромско село. БКП събрала ромите, дали им да пият бира, кебапчета да ядат. И ги карат да скандират, да заглушават нашите оратори, от СДС. Обаче ромите още не научили новото име „БСП” и си го знаят като БКП. И почват да скандират „Бе-Ка-Се! Бе-Ка-Се!”
първият демократично избран президент Жельо Желев за времената като син лидер

„Цветанов, чийто трудов стаж в системата на МВР е минал през бюрата в канцелариите, а не в задимените патрулки, явно е забравил, че полицаите трябва да покриват определени нормативи по физическа подготовка. Но никой не ги наказва, ако не отидат на изпита или не го издържат”
из анализ в „Уебкафе”

„В България имаме едно необяснимо влечение да се иска от държавата. Не съм чул обществен дебат как аз да допринеса за нея. Щом някой кара „Мерцедес”, а аз карам „Трабант”, значи аз съм беден. Но има огромни държави, където да имаш колело е признак на богатство”
бизнесменът Цветан Лъжански

„Българинът отказва душ и секс заради GSM”
заглавие в „24 часа”

„България се чувства измамена от предложението, което ще бъде прието от Европейския съвет на министрите. То предвижда 6 държави да съфинансират европейски проекти на много по-нисък процент от останалите. Макар че България е най-бедната страна-членка, тя бе изключена от плана на Евросъюза за подпомагане на икономиките в криза, тъй като макроикономическите й показатели са стабилни”
интернет сайтът „Еурактив”

„В Китай се работи по 149 часа наднормено на седмица. Работниците често стават жертви на трудови злополуки, няма никаква охрана на труда. Всички трябва да мълчат по време на работа, а за ходене до тоалетна без разрешение глобата е 8 долара. Работниците виждат децата си само веднъж в годината, защото само тогава имат право да работят до родните си места”
журналистическо разследване на вестник „Обзървър”

„Сърцето ми е вляво, но портфейлът ми е вдясно”
новоизбраният премиер на Словения Зоран Янкович намеква, че няма да има нищо общо с левия „социален” популизъм


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки