Премиер и журналисти заедно само за снимка*


Премиер и журналисти заедно само за снимка*
12 Декември 2011, Понеделник


След като в последната година премиерът Бойко Борисов на няколко пъти се обиди на медиите, че му задават



провокативни въпроси след височайши срещи в Министерския съвет (МС) и преждевременно прекрати 2-3 пресконференции, в четвъртък стана ясно, че има нова концепция за общуване с репортерите.

Вместо да им дава възможност да му „опорочават“ събитията с неудобни питания в Гранитната зала, министър-председателят вече предпочита да ги вика във фоайето на МС и след бърза семейна снимка буквално да изчезва.

Това се случи след срещата му с шефа на ФБР Робърт Мълър в четвъртък, когато придружаван от госта си, от американския посланик Джеймс Уорлик, вътрешния министър Цветан Цветанов и главния секретар на МВР Калин Георгиев, Борисов „прелетя” пред строените встрани няколко десетки журналисти, спирайки се само за миг за една „семейна“ снимка.

След като изпрати Мълър, премиерът все пак се спря пред камерите, за да уточни, че му станало „много хубаво” от посещението на стария му приятел (от времето, когато бе главсек), както и че тази визита била „отлична оценка за колегата Цветанов”.

„След Леон Панета (шеф на ЦРУ), Съливан (директор на „Сикрет сървиз”), сега Мулър (както го произнесе премиерът) – основните директори на големите американски служби и централи, бяха на двудневни посещения в България и пред мен заявиха, че България е един от най-добрите им партньори в операциите, които се провеждат“, подчерта Борисов и се шмугна през медийния кордон към страничния изход с думите: „Аз изчезвам!”

За последно премиерът Бойко Борисов бе вбесен от журналистически въпроси след срещата му с Марк Съливан, когато ядосано отбеляза, че „неслучайно всички ме предупреждаваха – правете изявления, както правят в чужбина, не давайте възможност да ви опорочават за пореден път пресконференцията", след което сложи край на брифинга.

По подобен начин се разви и представянето на ръководството на БОРКОР в края на февруари, отново в Гранитната зала на МС. (Какво става с проекта БОРКОР, четете в следващия ни брой).


* Заглавието е на „Десант“
Със съкращения от „Медиапул“


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки