Ковчези за обречените


Ковчези за обречените
09 Декември 2011, Петък


Анализът на събитията от последните години и месеци в различните страни и на различните континенти навежда на мисълта


Автор: Алла Ярошинска

за тяхната, както изглежда, невидима връзка. Отначало – бунтовете на парижките предградия с горящите автомобили. След това, набиращата обороти криза на Еврозоната. Ирландия, Исландия, Португалия, Гърция, Испания – картините на милиони хора по улиците, в борба за правата си и против властите, потресоха въображението. На дневен ред дойде Италия:

набиращият ускорение полуразпад на Еврозоната смете по пътя си дори всемогъщия Силвио Берлускони. Неотдавнашният откровен сюжет, минал по „Евронюз“ – за вътрешните италиански проблеми – младежка безработица, „изгубено поколение” със заплати от по 700 евро и невъзможност да си създадеш собствен дом, удиви мнозина. Та нали Италия винаги се е асоциирала с красива туристическа картинка като благополучна страна, за която може само да се мечтае.

В същото време в Близкия Изток – протестни митинги и падане на властта в различни арабски страни, подгрявано иззад океаните и моретата от отслабващите Европа и САЩ (Ирак преди няколко години беше пробен камък). Последва Либия с Кадафи.

Миш-машите в Сирия и Йемен. Новата суетня около Иран след 2005-2007 г. със заплахи за атаки срещу него от страна на Израел и САЩ, с информационната, така да се каже, поддръжка на МАГАТЕ – „щерката” на ООН, заявила, че Техеран възнамерява да се сдобие с ядрено оръжие. (Аналогичен беше случаят и с Багдад – само че тогава президента на САЩ Джордж Буш-младши убеждаваха, че Ирак има оръжие за масово поразяване, собствените му „ястреби”).

Като апотеоз на клатенето на световната лодка станаха протестните акции в самата Америка – движението „Окупирай Уолстрийт”, се разпространи и в другите страни по света. И неочаквано грубата разправа с неговите участници в Ню Йорк пред очите на обикновените хора – бе показателна, така да се каже – пряка демокрация в действие.

На фона на тази световна нестабилност, американците тихичко продължиха да разгръщат своята ПРО в Европа (с нейното съгласие), фактически на прага на ядрена държава като Русия. (Единствената, която е все още способна на адекватен отговор на възмездие в случай на ядрен удар по нея. И очевидно, именно това и подтиква САЩ и НАТО да продължават банкета с ПРО в Европа – важното е да не се позволи на руските ракети да излетят).

Вече е известен острият отговор на президента Медведев на придвижването на ПРО към границите на Русия.. Също и създалата високо напрежение декларация на руското военно ръковоство за това, че САЩ обкръжават Русия с бази и системи на ПРО и че не се изключва възможност за ядрена война на територията на Русия в близко бъдеще.

Последната новина от информационните бойни полета е, че в Калининград започна бойно дежурство радиолокационна станция за ранно предупреждение срещу ракетно нападение, покриваща цяла Европа. Възможността да излезе от последния договор по разоръжаването СНВ-3 в Кремъл изглежда са оставили засега за закуска.

Фон за всички тези глобални сътресения се оказаха и съобщенията в пресата, че в Русия е започнато строителството на нови бомбоубежища.

Видите ли – в СССР с това всичко беше наред, но в последните 20 години всичко беше така запуснато, че е дошло време и тук да се разчиства „конюшни”. Както съобщава телевизионният канал RT, само в Москва се строят нови 5000 бомбоубежища. Целта е да се построят достатъчно, за да може да се побере почти цялото население на Москва. По план те трябва да бъдат завършени в края на 2012 г. Практически всеки жител на Москва ще може да се добере до бомбоубежище само за няколко минути.

Преди няколко години в Шанхай бе завършено бомбоубежище с площ над 90 хиляди кв. м. То може да бъде сравнено с проекта от 70-те „Подземната велика китайска стена” – цял град, построен дълбоко под земята с тунели, помещения, болници, складове.
Случайно ли е такова съвпадение със световните събития, а особено с очевидната руско-американска „разгрузка” чрез обамовската „перезагрузка”? Но и това не е все още краят на събитията на световната полоса за приземяване.

Докато в Русия бързо усвояват финансовите инжекции в бомбоубежища, на американския бряг, както се оказа, също не дремят. Информацията, която може да се намери в западния сектор на интернет, не само поразява въображението, но и предизвиква въпроси на които няма смислени отговори.

Различни източници съобщават, че през последните години са построени до 800 специални обекта за задържане на хора. Едни ги наричат затвори, други – концентрационни лагери. За тях свидетелстват обикновени хора, политици и журналисти, които случайно са попаднали в своите щати на новопостроеното.

Един от заслужаващите внимание по мое мнение източници е статията на американския писател Ранд Клифърд „Америка! Има от какво да се страхуваш”. В нея се описва мрачното бъдеще на хората в САЩ във връзка с тайните действия на американското правителство, готвещо по негово мнение репресии срещу населението, в случай, че в страната ситуацията се влоши, а също, че за целта на територията на САЩ са построени над 800 концентрационни лагера.

И всеки от тях може да приеме не по-малко от 20 000 души. Различни журналисти посочват съвсем конкретни адреси на лагери в щатите Калифорния, Мериленд, Аризона, Тексас, Вирджиния и т.н. Най-големият лагер според участници във форумите се намира в Аляска и можел да приеме и настани едновременно до 2 милиона души.

Всички свидетелства отбелязват следния детайл – затворите-лагери имат необходимата инфраструктура, окомплектовани са и снабдени напълно (твърди се, че в някои има и газови камери), към тях са построени и шосета. И най-важното – въпреки че са пусти, биват охранявани денонощно.

Но това не е всичко. Според известния американски радиоводещ Алекс Джонс, по поръчка на федералното правителство са били изработени милиони пластмасови ковчези, които впоследствие са били разпределени  по закритите бази на американската Федерална агенция за извънредни ситуации FEMA.

Между другото, посочените от свидетелите лагери, също са под юрисдикцията на FEMA, а според няколко източници, строежът им е бил извършен от корпорацията Халибъртън, (станала печално известна с корупционни военни поръчки, осигурени й от бившия вицепрезидент Дик Чейни, тясно свързан с нея, б.р.). Известна е и цената на тази поръчка – 386 милиона долара, цена платена от американските данъкоплатци.

Според писателя Ранд Клифърд, вратите на лагерите, предназначени от правителството за „бунтовни граждани на САЩ, несъгласни с правителствения курс”, ще бъдат отворени в часа Х – при въвеждане на военно положение. Той пише, че „подобно на нацистките лагери, лагерите на FEMA също са разчертани със червени и сини линии. В „червения списък” са враговете на новия световен ред.

Две седмици преди въвеждането на военно положение те трябва да бъдат отправени в лагерите за незабавно унищожение. Това са реални и потенциални лидери или активисти. В „синия списък”са също врагове, но не лидери. След въвеждането на военното положение тези хора трябва да бъдат изловени и отправени в лагерите за „препрограмиране”.

На всичкото отгоре в интернет са публикувани изтекли оттук и оттам официални документи, имащи отношение към темата. Например, писмото на конгресмена Бил Хефнер или писмото на сенатора Джон Бренс със заглавието „Граждански затворнически лагери”.

Участниците в дискусиите за секретните американски затвори и поръчките за милиони ковчези се обединяват в мненията си, че всичките тези тайни мерки на американското правителство се предприемат за в случай на колапс на икономическата и финансова система на САЩ и в резултата на това – избухването на гражданска война.

Ако е така, то тази логика не е лишена от здрав смисъл: все пак трябва някъде да се приберат и държат „бунтовните американски граждани”, „склонни към метежи”. Има достоверни сведения за правителствената тренировъчна програма "Readiness Exercise 1984”, насочена към подготовка на умения за борба с големи маси цивилни.

В други времена, всички тези предупреждения на американските журналисти и писатели и правозащитници, съвсем спокойни би могло да бъдат назовани „плашила” или продукти на катастрофическо мислене. Но днес, когато едновременно (или почти), в различни точки на света се носят разрушителни вълни на икономически, социални и кологични цунамита, нищо вече не изглежда невъзможно.

В Европа обаче по този въпрос засега нищо не се чува. И в Русия също, никой не се задълбава толкова. Революции и сътресения на властта, изглежда тук никой не очаква и никой не се опасява.



В категории: Международна политика , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
istinata
10.12.2011 18:42:27
0
0
Che kak evropa I Rusia da ochakvat satresenia. Naselenieto I na dvete mesta e dostatchno dobre obraboteno s promiti mozazi Ili uplasheno pomni kakvo beshe pri Stalin I komunistite zatova I ne se ochakva saprotiva. V amerika naistina Moze da se nadigne te ne sa sviknali da I'm kazvat kakvo da praviat I darzavata da gi kontrolira.
2
българче
10.12.2011 14:25:58
0
0
И миротворче, не военнолюбче и последното което ми идва на ума като чета такива неща е да се напивам.Но няма и да си слагам розови очилца като коментиращия долу.Да си скриеш главата в пясъка не е решение на проблема,нито пък проблемът ще те отмине.Без значение дали вярваш или не.
1
Военнолюбец
10.12.2011 06:07:57
0
0
Остава да публикувате датата и часа на апокалипсиса, за да се напием безпаметно и по-леко да посрещнем Оная с косата. И не се чудете защо хората не ви вярват и защо се провалихте на изборите.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки