Да се вталиш с танци


Да се вталиш с танци
23 Ноември 2011, Сряда


Всеки сам избира начина, по който да поддържа фигурата си елегантна и грациозна. Обикновено повечето хора прибягват първо



до ограничаване на калориите и балансиран режим на хранене. Но мнозина изпадат в депресии, сред като се разделят с любимия шоколад, мазни банички или червено месо. От друга страна тичането, плуването или фитнеса, които може и без диети да ни избавят от натрупаните килограми, изискват да им се отдели много време, дисциплина, че и доста финансови средства за капак.

Много от другите средства за отслабване, като различни чайове и таблетки, имат противопоказания и не водят до кой знае какъв постоянен ефект. Затова и отслабването чрез танци се налага все повече като най-безобидния и позитивен начин да се разделим с излишното тегло.

Ритмичните и красиви движения в такт с вдъхновяваща музика впрягат в работа всички групи мускули. Ефектът от това им натоварване не закъснява – коремът се стяга, осанката се изправя, а ръцете и краката добиват съвършена форма...

Докато танцуваме, лимфатичната и съдовата системи се разтоварват, което подобрява кръвообращението и обмяната на веществата. Съсредоточавайки се върху своите движения, попадайки под властта на музиката, танцуващите се разтоварват психически и респективно зареждат с много положителни емоции.
Затова и съветът на специалистите е денят да започва с любимите мелодии.

Още със ставането от сън всичките ни движения може да бъдат изпълнявани в такт със звучащото парче. Ритъмът няма значение – днес може да е ар енд би, утре – диско... И така да редувате хора и ръченици, източни танци, балет и дори брейк. А защо не и фонът да е разнообразен микс от различни стилове. Всичко това може да става не само сутрин, но и по всяко време на деня, както и вечерта.

Избирането на ритъм, стил, натоварване и продължителност на „танцовите“ занимания е във вашите ръце. Един час подобни енергични движения ще „откъсне“ от вас 400 калории. Може би лесно ще запалите и своите близки за такава фиеста. Вероятно с удоволствие ще се съгласят да ви правят компания и съпругът, и децата ви, и съседката или пък вечно намръщената ви приятелка.

Хубавото е, че при танците няма възрастови ограничения. Благодарение на тях човек се зарежда с много позитивизъм, избавяйки се успоредно с това от досадните тлъстини.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки