Голямото жури обяви: Виновен! За доктора-убиец на Джако


 Голямото жури обяви: Виновен! За доктора-убиец на Джако
Конрад Мъри
11 Ноември 2011, Петък


Д-р Конрад Мъри, личният лекар на Майкъл Джаксън, бе признат за виновен за непредумишлено убийство от 12-членното



съдебно жури в Лос Анджелис. Очакват го до 4 години затвор и забрана да практикува. Мъри е давал на звездата изключително мощния анестетик пропофол. Прилагането му срещу безсъние, от което е страдал Джаксън, е в най-добрия случай спорно.

Това не е изолиран случай, а ужасяваща практика в Щатите. Провежданото лечение според д-р Барбара Старфийлд е третата най-често срещана причина за смъртните случаи в САЩ. Това включва отрицателните ефекти от предписваните лекарства, вътреболнични инфекции, лекарски грешки и ненужни оперативни намеси.

Според проучване на самото Министерство на здравеопазването, всеки месец в страната умират 15 хиляди пациенти именно следствие на провежданото им лечение.

Нашумелият лекар и писател д-р Питър Глидън възкликва в новата си книга: „Шепа терористи убиха 3 500 човека в Кулите–близнаци и САЩ започна война. В същото време американски медици причиняват смъртта на 15 хил. човека месечно и нищо не се случва”.

На вече бившия доктор Конрад Мъри все пак му се случи, защото Майкъл Джаксън е твърде мащабна фигура, за да бъдат заметени следите, но при останалите петнайсет хиляди, убивани от самите медици месечно, рядко истината изплува на повърхността.
Разбира се, от цялата история, докторът-убиец ще направи луди пари с книги, филми и прочее, така че едва ли има защо да се притеснява от загубата на професионалния си лиценз.

Грозното в случая е, че и всеки от 12–те съдебни заседатели ще осребри богато участието си в процеса, като все пак ще трябва да се съобрази със съдията, който ги предупреди, че вече могат спокойно да споделят информация за делото, но според законите на щата Калифорния трябва да изчакат поне 90 дни преди да се облагодетелстват финансово от това. Звучи някак цинично, но за всички е ясно, че този процес ще донесе много пари на много хора. Адвокатите и съдебните заседатели са само в началото на списъка. Дори и след смъртта си Майкъл продължава да е златна мина.

Американски работи...


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки