Каруцарско колело в селския двор


Каруцарско колело в селския двор
09 Ноември 2011, Сряда


Старите каруцарски колела почти излязоха от употреба. Днес каручките – доколкото ги има, са снабдени с автомобилни гуми



и водят меко по разбитите ни пътища. А песента на колелетата отеква като ехо само в спомените на по-възрастните хора и във фантазиите на четящите Йовковите разкази – доколкото има и такива люде.

Но пък този архаичен коларски аксесоар прекрасно може да се впише като градинска украса в съвременните вили и селски къщи. При това може да се използва не само за красота, но и да има практично приложение – някои стопани правят от него полилей, други го използват като страници за пейката в двора (на снимката), а трети просто се наслаждават на уюта, който създава   самото му присъствие в двора.

Съчетано с калайдисано бакърено котле, глинена делва, дървена чутура на фона на бял каменен зид, старото каруцарско колело може да възроди възрожденския дух и в най-модерната декоративна градина. 

Стрък здравец, бухнал чимшир, калдъръм и кладенец – па макар и само имитация, ще подсилят естетическия ефект, ако сте избрали този стил за своя отдалечен от цивилизацията имот. В който под сайванта или от киприя чердак ще може да се наслаждавате на спокойствието, тишината и извънградската идилия.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки