НФСБ: Вотът беше манипулиран


НФСБ: Вотът беше манипулиран
Ще защитаваме интересите на Бургас така, както винаги сме го правили - без компромис. Дължим го на тези, които ни повярваха и подкрепиха, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов (третият от ляво надясно)
04 Ноември 2011, Петък


Бяхме свидетели на незапомнена манипулация на избори и тотална подмяна на вота на българските избиратели.


Автор: Десант

Цялата държавна беше впрегната в тази измама, случаят е безпрецедентен за най-новата ни история. Така накратко коментираха общинските съветници от групата на „Национален фронт за спасение на България“ (НФСБ) в Бургас приключилите избори за президентска и местна власт.

Това беше и основната причина на първата сесия на Общинския съвет в крайморския град, свикана от областния управител Константин Гребенаров на 28 октомври, Валери Симеонов, Валентин Касабов, Георги Дражев, Ангел Божидаров, Валентин Фъртунов, Здравко Сталев и Делян Иванов да пропуснат заседанието.

От друга страна, тогава изборният процес все още не беше приключил, тъй като предстоеше балотаж и провеждането на сесията противоречеше на политическата етика, обясни по-късно пред журналисти председателят на НФСБ Валери Симеонов. Той заяви пред медиите, че въпреки това групата на патриотите ще заеме мястото си в местния парламент, за да защитава интересите на близо 11 000 бургазлии, които дадоха гласа си за партията на СКАТ.

Политиката, към която ще се придържа седморката от НФСБ, е опозиция, но не на всяка цена. През миналия мандат доказахме, че на нас винаги може да се разчита за диалог и подкрепа, когато става дума за благото на общината и на бургазлии. Но в същото време ще бъдем безкомпромисни към всеки, който се опита да прокара лични интереси или да прави далавери, зарекоха се патриотите. И напомниха за мощното оръжие, с което разполагат – телевизия СКАТ и вестник ДЕСАНТ.

Няма да искаме касиране на изборите в Бургас, защото на този етап не разполагаме с достатъчно безспорни и конкретни доказателства за подмяна на вота. Или поне такива, които биха издържали в съда и биха променили коренно резултатите, обясни Симеонов.

Като едно от косвените доказателства за извършената манипулация той посочи следните цифри. В една от секциите в града са гласували 477 души за 14 часа – толкова, колкото продължи изборният ден. Според представителите на НФСБ, това технически е невъзможно да се постигне.

„По наши изчисления и след няколко експеримента, които заснехме с камера, установихме, че са нужни поне 3 минути на човек, за да гласува. Това означава, че изборният ден е трябвало да продължи 20 часа и то в случай, че в тъмните стаички не са влизали възрастни хора или такива, които по-трудно се ориентират”, каза Валери Симеонов.

На много места е имало предварително попълнени и подпечатани бюлетини, били са купувани цели Секционни комисии, за да подменят избора на хората, част от протоколите са били попълвани от Общинските избирателни комисии. Сигнали за това непрекъснато излизат в медиите, коментираха от Националния фронт.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки