Заваляха жалби и в Добричко


Заваляха жалби и в Добричко
Верен на природата си, той може после да се отметне
04 Ноември 2011, Петък


Дела за касиране на изборния резултат от местния вот са образувани и в Административния съд в Добрич.



Три са жалбите срещу решението на Общинската избирателна комисия за избор на съветници в новия местен парламент на Добрич. Неуспял кандидат за кмет оспорва и вота за градоначалник.

Първи срещу обявения резултат за общински съветници скочиха от РЗС. Хората на Яне Янев останаха без общински съветник в Добрич. Те искат повторно броене на бюлетините в 71 секции заради извършени поправки в секционните протоколи при приемането им в ОИК.

Жалба за касиране на вота пуснаха и от ВМРО. “Войводите” искат да се броят повторно бюлетините в три секции, където са им изчезнали 29 гласа. Само в едната липсват 20 гласа за ВМРО, а там гласуват двама кандидати за общински съветници със семействата си и поне 10 наши активисти и симпатизанти, посочват в жалбата си „войводите”. Резултата от изборите обжалват и от „Атака”.

Хората на Сидеров в Добрич похарчиха десетки хиляди лева за кампания и в крайна сметка получиха почти два пъти по-нисък резултат отколкото преди 4 години. Кандидатът за кмет на семейната партия – Атанас Атанасов пък оспорва резултата от вота за градоначалник въпреки, че получи само 2052 гласа.

Три жалби срещу изборния резултат има и в Община Балчик. Там се оспорват изходът от вота за кмет в Кранево и Стражица и за общински съветници в крайморския град.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки