Кметът на Поморие пак се гаври с реститути


Кметът на Поморие пак се гаври с реститути
Градоначалникът Петър Златанов обича да гледа високомерно съгражданите си
17 Октомври 2011, Понеделник


Кметът на Поморие Петър Златанов отново се изгаври със съгражданите си от старата реституирана кооперация „Анхиалски солници“.


Автор: Лъчезар Лисицов

За това алармира председателката на дружеството Таня Гюрова.
През март т.г. ДЕСАНТ писа за спечеленото от „Анхиалски солници“ дело за земи с обща площ от близо два декара. В резултат на това от Агенцията по кадастър са уведомили общината и солната кооперация да изпратят свои представители на 11 октомври, за да въведат промените в кадастралния план, съгласно решението на съда, за което следва да се изготви и подпише съответният протокол.

В уговорения ден и час обаче ни в клин, ни в ръкав от страна на Поморийска община се явила някоя си г-жа Вечева и казала – аз съм човекът, ама кметът пълномощно не ми даде; инструктира ме единствено да отида и да се запозная със случая.

„Какво има да се запознава – дела вървяха, решение на съда има, на луди ли се правят!“, недоумява Таня Гюрова и се ядосва на градоначалника Златанов, който за пореден път им създава проблеми и се опитва  да блокира процедурата по встъпване в имота. 

Солните кооператори са бесни на общината, която вече повече от 15 години им прави всякакви спънки и съдейства за заграбването на техни земи чрез приватизираното държавно дружество „М-Поморийски солници“ и чрез други лица.
На практика всичко ни бе окрадено по времето на Петър Златанов, който от осем години управлява кметството в Поморие, категорична е Гюрова.

Преди броени дни тя е завела ново дело - срещу общината и срещу роднини на служителката Пенка Виделова, която в момента е на щат към Агенцията по кадастър. Преди години, когато била главен геодезист на Поморие, тя настанила чрез манипулация съпруга си в имот на „Анхиалски солници“, твърдят кооператорите.

Наскоро Таня Гюрова поискала официално заверка от Кадастъра за десет имота, но Виделова нарочно пропуснала въпросния парцел на мъжа си. Иначе тя „добросъвестно“ заверила всички останали девет скици.

Всъщност заграбеният, според Гюрова, имот, вече бил продаден за 500 хил. евро на местна фирма, отново с особено активното съдействие на Община Поморие.


Председателката на „Анхиалски солници“ Таня Гюрова обаче не му цепи басма Снимки Николай Недев

В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки