Изкарват казината извън кварталите


Изкарват казината извън кварталите
Симеон Дянков
15 Октомври 2011, Събота


Нов закон за хазарта забрани казината в жилищните квартали.



Според сега действащите разпоредби, игралните зали можеха необезпокоявано да функционират непосредствено до училища и социални домове. Това даваше възможност много от подрастващите да бъдат забелязвани по-често в хазартните клубове, отколкото в класните стаи. С влизането на новите правила в сила на това ще бъде сложен край.

„Идеята е игралните зали да излязат от кварталите и да отидат там, където само зрели хора могат да влизат“, обоснова се финансовият министър Симеон Дянков.

По данни на Комисията за хазарта, в момента в страната има около 4500 игрални зали и казина. След приемането на закона от парламента около 25 процента от тях ще трябва да променят дейността си, защото няма да отговарят на новите изискванията и ще трябва да хлопнат врати. Вдига се и броят на игралните маси и автомати, с които трябва да разполага една такава зала, което неминуемо ще доведе и до търсенето на по-големи помещения за тях.

Текстовете на закона регулират и on-line залаганията, SMS игрите и телевизионните предавания с подобен тип наддаване.
Според Дянков средствата за залагания, които излизат от страната ни, не са регламентирани и не се облагат с данъци, са между 300 и 700 млн. евро.

Минималните приходи, които се очакват да влязат в държавната хазна, с новия закон, са между 30 и 40 млн. евро.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки