Амбициозната промяна за Костинброд


Амбициозната промяна за Костинброд
14 Октомври 2011, Петък


Ако искате да срещнете най-младото и красиво лице - кандидат за кмет на партия „Национален фронт за спасение на България“,


Автор: Десант

ще трябва да посетите едно малко градче, на десетина километра северозападно от София.

Мястото е Костинброд, където 33-годишната Людмила Славейкова е решила да спечели доверието на съгражданите си с визия за ново начало и амбициозен план за промяна в управлението на общината.

Впрочем, тя е учила тъкмо за това. Бакалавър е по публична администрация и магистър по финанси от Великотърновския университет и БАН. В момента работи в сферата на търговските услуги.

Като всеки член на НФСБ, и тя е непримирима с корупцията, оплела всички публични структури на държавата, и е амбицирана да докаже, че нещата могат да се случват и по честен път.
Досега винаги е гласувала, макар и да е оставала разочарована от родните партии. Призовава и съгражданите си да гласуват – дори и да не е за нея. „Не можем да се оплакваме, а да не даваме своя вот на изборите, не бива да оставяме другите да решават бъдещето ни“, категорична е тя.

Людмила за първи път влиза активно в политиката, досега не е членувала в партия. „Национален фронт за спасение на България“ обаче е нещо различно, смята тя. „Идеите на НФСБ съвпадат с моите – в тази политическа формация за първи път виждам истински общественици, които желаят да работят за хората, а не за себе си“, казва родолюбката. „Няма нищо по-хубаво от усмивката на човек, на когото си помогнал“.

А иначе предложенията на екипа на НФСБ в Костинброд са почти революционни. Отваряне на безплатен зъболекарски кабинет, където да работят млади стоматолози. Сметката е проста – 12 месеца по 2 хил. лв. са 24 хил. лв., а това е четири пъти по-малко от представителните разходи на кмета.

Премахване на потребителската такса за лекарските прегледи. Това ще струва на общината два пъти по-малко от разходите за „музики, ракети и банкети за празника на града“, пише още в програмата на НФСБ-Костинброд.

Общинска аптека с двойно по-евтини лекарства. Как? Софарма, Дупница и Разград са наблизо. Пътните (с автобус) са 20-30 лв. за две чанти с лекарства, а заводските цени са наполовина.

Безплатно административно обслужване - от кмета и всички под кмета. Нали заплатите на администрацията ги плащаме всички ние с нашите данъци. Защо са им повече пари?

Асфалтиране на всички улици (но без „козметика“). С честни търгове и след приемане на обектите от широка комисия, с участието на обикновени хора, живеещи на съответната улица. И 5-годишна гаранция в условията на договорите с фирмите-изпълнители.

Безплатен транспорт за ученици и пенсионери. Как? Нали кметът дава лицензиите за транспорт – щом дава, може и да иска, но не за себе си, а за нашите деца и родители.

Всъщност, подобни социални придобивки в малки, но заможни общини съвсем не са прецедент в европейски план. Просто е нужно да се променят приоритетите – кметът, вместо да си гледа пъпа, следва да се обърне към хората, смятат младите националисти на Костинброд.

Людмила Славейкова е горда с нейната община, която е пример за интегриране на малцинствените групи. Там те са достатъчно образовани и интелигентни и на практика няма разлика между българин, циганин, турчин или арменец. 

Общината е малка, но има голям потенциал. На нейна територия работят много предприятия – за производство на газирани напитки, пилешки продукти, консервирани храни, материали, свързани с хигиената и др. Има значителен капацитет за съживяване и на земеделието.

От екипа на Славейкова са убедени, че Костинброд е системно ощетяван от държавата, тъй като данъците на множеството работещи фирми отиват приоритетно в националната хазна, за сметка на общината, което е несправедливо.

Това трябва да се промени, категорични са те. Кандидат-кметът на Костинброд възнамерява да кандидатства по европейски програми директно в Брюксел, заради ендемичната корупция в държавната администрация.

Представителите на НФСБ в общината са сключили споразумение с няколко партии за толерантна предизборна кампания. В него обаче показателно не са се включили хората на управляващите на национално ниво от партия ГЕРБ.

Людмила е твърдо решена да се пребори със статуквото в Костинброд, който има реноме на червен бастион и непревземаема (пост)комунистическа крепост. Славейкова води и листата за общински съветници на НФСБ там.

Време е за смяна на модела, категорични са местните патриоти от партията на СКАТ. „Ние сме млад и динамичен екип, умни сме и необременени от властта и тоталитарното минало на България. Ние можем!“, завършват те и се надяват острието им – Людмила Славейкова, да успее да пробие в борбата за кметския пост.

Защото конкуренцията, поне като брой, е внушителна – в надпреварата за градоначалник на Костинброд са се включили безпрецедентните за общината десетима кандидати.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки