Потулиха смърт на пазач в цигански квартал


Потулиха смърт на пазач в цигански квартал
До този контейнер е бил намерен трупът на охранителя Снимка Николай Недев
09 Октомври 2011, Неделя


Грозен слух за убийство вкара в смут бургаския квартал Победа (по-популярен като Комлука) тези дни.


Автор: Тихомир Смоленов

Както е известно, там живее преимуществено циганско население. Събитията в Катуница пък изостриха междуетническите отношения у нас в края на миналата седмица.
В нощта срещу събота, на 1 октомври, в ДЕСАНТ получихме сигнал за прикривано жестоко убийство. Наши информатори ни съобщиха, че на пазач на цех в центъра на Комлука му е бил прерязан гръклянът.

Читателите ни бяха в паника от това и недоумяваха защо никоя медия не е съобщила за чудовищния акт. Случаят не присъстваше и в полицейската сводка.

Според справката, която получихме от пресцентъра на МВР обаче, истината се оказа по-различна. Действително е имало човешка смърт, но това е било нещастен случай, уточниха от полицията. Става въпрос за 60-годишния Салим Мехмет, който е бил намерен мъртъв сутринта в събота, плувнал в кръв до контейнер за отпадъци.

Според протокола на пристигналите на оглед служители на МВР, Мехмет бил с дълбока порезна рана на китката. От полицията твърдят, че той случайно се е наранил на стъкло с големина 50-60 см. След извършената аутопсия не са установени следи от насилие, увериха от пресцентъра.

Според информацията на МВР, Салим Мехмет всъщност е работел като пазач към гимназията за дървообработване. Към момента на инцидента той е охранявал учебните работилници. Те са на различно място от основната сграда на даскалото, която е в съседния кв. Акации.

Свързахме се с Регионалния испекторат по образование, но оттам казаха, че нямат информация по случая. „Ако е имало инцидент, то ние щяхме да бъдем уведомени от директора“, категорична бе инспекторката Ламбринова, която заместваше отсъстващата началничка на РИО-Бургас Виолета Илиева. Впоследствие Ламбринова призна, че е имало такъв случай, но не знаела за него.

Директорът на гимназията Евгени Ангелов първоначално твърдеше, че Мехмет е бил пиян, което е било и причина за инцидента, но после каза, че това не можело да се каже със сигурност. Извикахме полицията, те разследваха и знаят най-добре, каза той.

Някои от работещите в квартала пък продължават да се страхуват и се съмняват, че органите на реда прикриват истината.
Още повече, че това не е първият подобен случай там.
Преди няколко години пак на същото място и отново охранител на складове бе нападнат и пребит от местни цигани. Тогава полицията скри инцидента, а хората се страхуваха да говорят за това.

Пазачите до ден днешен продължават да не разполагат с оръжие, като оправданието е, че те имат паник-бутони, чрез които могат да алармират при нападение. Това обаче очевидно не върши работа, тъй като местните мургави бабаити са далеч по-отривисти от охранителите – пенсионери на по 60 и повече години.

Самото българско законодателство също продължава да толерира апашите, така че ако човек ползва оръжие при самоотбрана, то по-вероятно е той самият да попадне в затвора, отколкото нападателя му.


В категории: Разследвания , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки