Борисов теши бабка, която правителството му ощети


Борисов теши бабка, която правителството му ощети
Правителството ограби земите на баба Цветанка (първата вляво)Борисов теши бабка, която правителството му ощети
09 Октомври 2011, Неделя


Селянина цял живот го тъпчете! - гневно извика 80-годишната Цветанка Пчеларска по време на тържествените изказвания


Автор: Лора Бориславова

на церемонията по първа копка на Лот 1 от бъдещата автомагистрала “Струма” в отсечката Долна Диканя-Дупница, направена лично от премиера Бойко Борисов.

Бабата веднага свали от сцената председателя на управителния съвет на Изпълнителна агенция “Пътища” Лазар Лазаров, готов бе да слезе и Бойко Борисов, но Лазаров прегърна бабата грижовно и успя да я утеши. Тя протестираше срещу ниските цени на отчуждените имоти от 40 до 50 ст. на кв./м.

Лазар Лазаров обяви от микрофона, че в община Дупница ще пристигне екип и всички жители, които се чувстват ощетени от оценката, ще получат информация и наставления как  стойността й може да бъде променена. Лазар Лазаров съобщи още, че цената на 1 декар е между 100 и 500 лева, средно 370 лева.

Премиерът Бойко Борисов уточни: Оценката е направена от лицензиран оценител, след като хората не са доволни, трябва да се обърнат към съда. Ние не трябва да дадем нито стотинка повече, нито стотинка по-малко. Тези пари са на всички български данъкоплатци, ние треперим за всеки лев, обясни той.

17-километровият участък от Лот 1 на магистрала “Струма” трябва да бъде готов през 2013 година. Той струва 58 534 000 лева, а изпълнител е консорциум “Струма 1”, който включва “Главболгарстрой”, “Пътстрой 92” и италианската строителна компания “Импреса”.

Между дупнишките села Делян и село Тополница се предвижда изграждането на надлез за мечки, предвидени са два подлеза за вълци в същия участък. Ще бъдат построени и проходи под мостовете на реките, на всеки 200 метра ще се поставят тръби под трасето за преминаване на костенурки, а също и шумозащитни стени за населените места в близост до трасето в селата Блатино и Долна Диканя.

На въпроса с какво може да помогне на община Дупница, която е ограбена и оставена с дълг от 20 милиона лева, Бойко Борисов отговори с въпрос: Защо е ограбена общината и от кого? С тази магистрала жителите на град Дупница ще имат възможност да стигат до центъра на София и да пият кафе за 30 минути, а София ще има своето пристанище в Солун.

 Градът се превръща в кръстопът на автомагистрала “Струма”, през него ще минава бъдещият високоскоростен четирилентов път Кюстендил-Дупница-Самоков-Ихтиман и се създават уникални възможности за търговия, спедиция, логистика, туризъм.

На втория въпрос ще се пребори ли ГЕРБ на изборите в Дупница с основните съперници - БСП и консултативния съвет, Борисов отговори: Аз не участвам в тези избори, изборите са за всички граждани и те решават.


Премиерът пред лентата за Лот 1: да режа или да не режа?

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки