Найденов: Вярвайте на статистиката, не на джоба си


Найденов: Вярвайте на  статистиката, не на джоба си
Мирослав Найденов свърши работа за 50 стотинки на лозето в Горски Долен Тръмбеш
03 Октомври 2011, Понеделник


Облечен в скъпи маркови дънки и раирана риза, земеделският министър Мирослав Найденов хвана лозарската ножица,


Автор: Здравка Христова, снимка авторката

за да отреже няколко чепки в горнооряховското село Горски Долен Тръмбеш на 27 септември. Аграрният министър се сети да даде старт на гроздобера, когато лозарите са вече преполовили кампанията по прибирането на гроздето.

След като свърши работа за 50 стотинки и дълго позира пред десетки камери и фотоапарати, накрая заяви, че земеделските производители у нас са най-богатите хора."Аграрният сектор е единственият в България, който бележи ръст. Доходите на българските земеделски производители според данните на "Евростат", а не на българската статистика, за миналата година са нараснали с 53 %.

Ако някой ви казва, че губи, занимавайки се със земеделие днес, лъже", отсече той смръщено към журналистите, посмели да го питат защо изнемогват хората в селското стопанство.След това аграрният министър поля селяните със студена вода. Ще плащате задължителни застраховки, с които ще издържате Агенцията за борба с градушките, им каза той. По колко кожи още да се одерат от гърба на българския селянин сега умували чиновниците в Министерството на земеделието и храните.

Иначе Найденов се похвали, че тази година се чакала отлична гроздова реколта - цели 170 хил. тона или с тридесетина хиляди тона повече от миналата есен, когато лозята не родиха нищо, опарени от слани и мраз.

Аграрният шеф беше доведен на лозето в Горски Долен Тръмбеш от великотърновския кадровик на ГЕРБ - депутата Христо Христов - Пицата. Двамата с любопитство надникнаха и в лина, в който непълнолетно момиче с къса риза газеше гроздето, за да го смачка на шира.


Депутатът от ГЕРБ Христо Пицата (вляво) и земеделският министър проверяват дали младото момиче правилно мачка гроздето

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки