Валери Симеонов: Поведохме битката за Черно море


Валери Симеонов: Поведохме битката за Черно море
16 Септември 2011, Петък


Нашата група успя да прокара 130 докладни през тези четири години, макар че не бяхме във властта.



Това е число, което доказва, че - нека не звучи нескромно – ние до голяма степен сме определяли тенденциите в общината. Особено сме горди с провеждането на референдума за петролопровода „Бургас-Александруполис“.

Макар и формално неуспешен, всъщност той постигна целта си. Созопол и Поморие взеха пример от нас и също проведоха допитвания до гражданите, а след това и правителството бе принудено да блокира проекта.

В защита на нашето крайбрежие инициирахме още и протестна декларация срещу проучванията за нефт и газ в Черно море – в т. нар. блок „Силистар“, където нещата като че ли също позамряха.

Успяхме да развалим доста корупционни сделки, включително и от времето на предния градоначалник. Някои от делата още са в съда. Доста от колегите ни общински съветници буквално си бяха купили местата в листите, надявайки се да си възвърнат многократно „инвестицията“. Благодарение на нас обаче порочните им намерения останаха неосъществени, тъй като спряхме редица далавери на ГЕРБ и компания.

Както се казва -  влязоха и ще си излязат гладни тези наши колеги.
Обвиняваха ни, че сме деструктивна група, но делата ни говорят друго. Макар и в опозиция, ние направихме редица предложения, свързани с благоустрояването на общината. Някои от тях дори се реализираха – като детската площадка в к-с Меден рудник на мястото на джамията.

Съжаляваме, че не бе прието предложението ни за нов проект на Детелината. Това, което сега се прави, е по план отпреди 30 години и е за 10 пъти по-малък автомобилен трафик.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки