Кмет си прави реклама с незаконна сграда


Кмет си прави реклама с незаконна сграда
Предизборната картичка на поморийския градоначалник. Зад тази лъскава фасада се крие брутална далавера
12 Септември 2011, Понеделник


Бюджетът на Община Поморие се ползва за предизборната кампания на кмета Петър Златанов.


Автор: Лъчезар Лисицов

Така се оказва на практика, след като са похарчени средства за изключително луксозни картички на пловдивска фирма с приветствие от безпардонния градоначалник.

Тиражът им е 1000 бройки, като се очаквало да има още няколко издания, които щели да се разпространяват чрез пощата по цял свят, съобщи местен сайт.

Най-фрапиращото е, че на лицевата част на картичките е сложена новата сграда на поморийското читалище „Просвета“, която стана символ на корупцията и на източването на общинския бюджет с активното съдействие на настоящия кмет Златанов и на предишния градоначалник Георги Трухчев.

ДЕСАНТ на няколко пъти алармира за огромната далавера, в която потънаха милиони и от която очевидно са се облажили определени лица и фирми. Миналия месец дори беше повикана комисия от ДНСК-София, която трябваше да узакони сградата, завършена от „Главболгарстрой“.

Въпреки че регионалната структура на строителния контрол излезе със становище няколко дни по-рано, че постройката е незаконна заради установени документални манипулации и нарушения.

Прокуратурата пък странно вече близо десетилетие отказва да разследва случая.

На фона на всичко това, Златанов оповестява на луксозните картички, очевидно издавани предизборно и платени отново с общински средства, че сградата е довършена и най-сетне предстои да бъде открита.

С надеждата да бъде преизбран заради дългогодишната му завера с етническата партия ДПС. Хората на Доган държат половината гласове в общината, благодарение на специфичния си електорат, окупирал поморийските села.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки