30 000 долара за промиване на български мозъци


30 000 долара за промиване на български мозъци
02 Септември 2011, Петък


Американският дипломатически корпус по света съвсем откровено и безпардонно продължава да служи на едрите


корпоративни интереси на САЩ, стана ясно от поредната уики публикация. От публикувана от „Уикилийкс“ грама от 2009 г. се разбира, че посланикът на САЩ в София иска 30 240 долара, за да се финансират биотехнологични програми през финансовата 2009 г.

Идеята е тези програми да образоват потребителите, фермерите, учените и тези, които създават политики в ползата от биотехнологични програми в рамките на ЕС, заради кампаниите на еколози и растящото недоверие към ГМО.

Преди да влезе в ЕС България е била водеща в биотехнологичните изследвания и производство, промотирайки активно трансгенни растения, които понастоящем не са позволени за комерсиално отглеждане в ЕС, пояснява посланикът в грамата.

Намеса в законодателството ни.
Големият закон за биотехнологиите, приет през 2005 г., почти спря биотехнологичните изследвания и отглеждане. Този закон беше силно рестриктивен и не беше в съответствие със стандартите на Световната търговска организация (СТО) и европейското законодателство в сферата на биотехнологиите, се посочва в грамата.

Посланикът предлага програма, която да включва три семинара в София и други селскостопански градове в Централна и Северна България; разпространение на образователни материали на местно ниво и излъчвания в националните телевизионни канали.

Една от целите на мисията е България да приеме по-либерално, съответстващо на СТО законодателство, което да затвърди бъдещето на жизнена местна биотехнологична индустрия и да образова населението, което в момента не разбира ползите от биотехнологията.

Троянски кон в ЕС.
Засилвайки опитите в България сега, САЩ ще имат силен европейски съюзник с общи интереси и общи вярвания, с който да се борят срещу антиГМО позицията през годините, се посочва в грамата.

Става дума за „Монсанто“ естествено.
В нея е отбелязано също, че посолството в София има добре дефинирана стратегия, подкрепена от биотехнологичната индустрия на САЩ и важни местни доверители.

Независимо от многобройните опити на определени антибиотехнологични организации да повлияят на общественото мнение чрез сензационни публикации в медиите, към днешна дата потребителите ограничено отхвърлят биоинженерните храни, посочва посланикът и допълва, че чрез публичен широко достъпен и разбираем план, показващ ползите от селскостопанските биотехнологии, ще могат да се формират по-позитивни настроения.

Тотална манипулация.
Пояснява се, че целта на публичната дипломация на посолството е да предизвика дебат и разговори за биотехнологиите, да създаде положително обществено мнение и да даде възможност научната информация за селскостопанската биотехнология да бъде широкодостъпна за медиите и потребителите.

Създаване на пета колона.
Идеята е част от образователната програма да се прицели към водещи личности, определящи мнението в сфери като медии, образование, околна среда, хранителна индустрия, за да научат те повече за научните, изследователските и регулационните процеси, участващи в селскостопанската биотехнология, както и ползите за България.

Спечелването на подкрепата на водещите лидери в общественото мнение ще ни помогне за разбирането на обществото и доверието в храните, получени от ГМО продуктите, отбелязва посланикът на САЩ.

Накратко казано, дипломатическото ведомство на САЩ се нуждае от по-голям финансов ресурс, за да се разправи с твърдоглавите българи, които не желаят да дъвчат храни-мутанти, за които няма широки и представителни изследвания как точно ще повлияят на човешкия геном и дали няма да доведат до гибелта на човечеството. Тотална манипулация на националното съзнание, просто по учебник!

И още нещо – поредното доказателство, че България се използва като откровен американски сателит да минира политиката на ЕС.
И да повторим, отново и отново става дума не за друго, а за интересите на чудовищния корпоративен монстер „Монсанто”, на когото служат вече десетилетия безотказно правителствата на САЩ и естествено и цялата им администрация, в това число дипломатическата.0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки