Балканът пее хайдушка песен. Да бе, да!


26 Август 2011, Петък


Като са се завървели едни събори и фестивали, та цяла неделя... Опа, каква ти неделя.


Автор: Яна Славянска

Цялото лято афишите из родината преливат от всякакви инициативи за всевъзможни тумби-лумби. На човек му се пълни душата отвсякъде!

В цялата тази пъстра палитра от седенки и спявки се включва и бунтовният Сливенски балкан, който в края на седмицата ще разгърне шубраците си, за да предостави терен на ново мероприятие.

В историческата местност Агликина поляна – известна от историята като явка на войводи, от 26 до 28 август ще се състои народен събор-надпяване „На хайдушкото сборище“. Целта на организаторите му от Коалиция „Съюз за Сливен“ е той да стане сцена за изява на самодейните състави от региона, по подобие на националния събор в Копривщица.

Оповестената програма на събитието обаче изумява с няколко импулсивни прояви,   профанизиращи иначе добрия замисъл.

Покрай несъмнено класния концерт-спектакъл в прослава на хайдутството, в който са заявили участие такива авторитетни имена от фолклорната сцена като Жечка Сланинкова, Калинка Вълчева и Динка Русева, по късна доба горските дъбрави край поляната ще бъдат огласени изненадващо от нелепите за околността... поп-фолк и диско ритми!

Ди джеи ще мерят сили и децибели с Найден Милков и Тони Дачева и още някои вехти знайни и незнайни чалга труженици. А призори всички, опиянени от техните изпълнения, ще да осъществят следващия гвоздей от програмата – „хайдушко посрещане на слънцето“. Впрочем именно нощна дискотека ще даде началото на събора.

И за да е гарантирана излагацията и опошляването, е предвидено и провеждането на конкурс Мис и Мистър „Агликина поляна“. Регламентът му така и не е детайлизиран, но експерти от бранша, до които „Десант“ се допита,  допускат, че в него със сигурност ще вземат участие както самодиви в бяла премяна, така и някои двойници на Караджата.

Почерпката и купона са гарантирани! - обещават в аванс организаторите. Не се и съмняваме.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки