Златанов няма да реже лента на новото читалище


Златанов няма да реже лента на новото читалище
26 Август 2011, Петък


Регионалното министерство тези дни буквално разби на пух и прах стратегията на Петър Златанов да превземе за трети път

Автор: Севдалина Пенева peneva@desant.net

 кметския кабинет в Поморие и обрече предварително обмислената му кампания на провал.

Церемонията по рязане на ленти на дългоочакваното в града „ново“ читалище, която трябваше да бележи триумф за Златанов на 23 октомври, се отлага за неопределено време.

Със заповед на РДНСК-Югоизточен район под номер ДК-11-ЮИР – 3 от 23 август т.г. сградата на културния дом „Пробуда“ и прилежащия към него кинотеатър в центъра на крайморския град е обявена за незаконна, а строителните разрешения – отменени.
Причина за крайната мярка са доказани документални нарушения по време на строителството.  

Както ДЕСАНТ вече подробно писа, настоящият градоначалник беше готов да извърши закононарушение, като открие точно преди изборите за местна власт скандално известната постройка. Всъщност, славата й повече е печална, тъй като основите й бяха положени в края на миналия век, а крайният срок за довършването й изтече преди повече от десет години.

Но докато през всичкото това време поморийци се дразнеха от вида на безполезния бетонен мастодонт, няколко души го превърнаха в несекващ източник за лично облагодетелстване. Само през 2004 година специална комисия, определена с решение на Общинския съвет, доказа надплатени суми за градежа без правно основание в размер на близо 300 000 лева.

Финансовото прегрешение на Златанов остана без последствие, тъй като местната прокуратура по принцип избягва да се бърка в делата му.

Без отговор останаха и сигналите срещу кмета, че тази година пък той реши да похарчи 1,5 милион лева (пак за същото читалище), сключвайки еднолично договори за обществени поръчки с „правилните“ строителни фирми.

За да прикрие следите си, а и все пак да спази поне едно от предизборните си обещания, дадени още през 2003 г., миналата седмица Златанов си докара хора от ДНСК-София. Те уж трябваше да му гарантират акт 16 на читалището. Номерът му обаче не успя.

Сформираната набързо и с манипулация приемателна комисия така и не сколаса да приключи мисията си в Поморие, тъй като бе отзована от МРРБ. Процедурата бе прекратена след намесата на телевизия СКАТ и вестник ДЕСАНТ, които направиха скандала обществено достояние.

Известен с безпардонността си, Петър Златанов сега замисля нов трик, издадоха хора от обкръжението му. Уличеният в редица нарушения и виновен за стрителния батак кмет подготвял подписка... в защита на читалището.

И се гласял да обяви война на строителния контрол и регионалното министерство. Предстои да видим, как поморийци ще възприемат популисткия му ход.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки