Студенти създават „квазери“


Студенти създават „квазери“
Даяна – ученичката, която стана звезда в „лабораторни условия“
25 Август 2011, Четвъртък


В съвременния свят да си известен вече не е въпрос на чест, а необходимост като слънцето, въздуха и водата за всяко живо същество.



Манията персоната ти да изпълва медийното пространство е обсебила мечтите не само на политиците – на тях това им се полага „по устав“, дето се казва. Но „звездната болест“ е плъзнала епидемично и сред хората от народа.

Появи се и хомосапиенският вид „квазер“ – ще рече хора, които са известни, само защото са известни. Като Стойка „Пипирудата“, като празноглавите тризначки Вяра, Надежда и Любов или пък Парис Хилтън, която е от световна величина. Предполагам, че терминът е заимстван от астрономията.

Този дял на физиката нарича с името „квазар“ космическите обекти, които се явяват източник на колосална енергия, захранвана от мощна черна дупка. И понеже яркостта им е заслепяваща, те закриват светлината на останалите звезди в галактиката, към която принадлежат.

Да станеш медийна звезда у нас се оказва, че хич не е трудно. Тъкмо това доказа студентският екип от университетска телевизия „Алма Матер“ към СУ „Климент Охридски“, изготвящ предаването „Ку-ку презареждане“ по bTv Action.

Младежите са си спретнали едно социално експериментче с една най-обикновена столична ученичка, „озаглавена“ по рождение Даяна Иванчева, но прекръстена от създателите на „квазери“ в Даяна Гретел.

Трансформацията на съвременната Пепеляшка в икона започва с тиражирането в интернет на неин видеоклип, заснет в компанията на българските двойници на Джони Деп и Асен Блатечки – респективно Георги Велизаров и  Мюмин Емин, както и рапърите Alex P & Gem Zk и група Q-check.

А ъпгрейдваната с бляскава визия девойка изпълнява създадената специално за целта песничка „Палаво д.пе“. Видеото е презентирано в мрежата с гръмкото заглавие „Naughty Booty”, а „звездите“ в него - съответно като Dayana Grethel feat. Fat P, Jonny Depp & Asen B. Този експеримент приключва с хиляди посещения в интернет и с „изгряването“ на момата като модел в агенция „Визаж“.

Оттук нататък превземането и на най-високите върхове на звездния Олимп е като детска игра. „Квазерът“ е набрал енергия и занапред ще излъчва все по-ярка светлина. На хоризонта изгрява нова звезда. Да ни е честита!


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки