Бенджи, Закс и Звездния принц срещу душманите по брега


Бенджи, Закс и Звездния принц срещу душманите по брега
Министър Плевнелиев (в средата) си докара двойник на Симеон Дянков (вдясно) и GPS-апаратура (в кръгчето), за да демонстрира борба с некоректните концесионери
14 Август 2011, Неделя


С GPS-апаратурка за 60 хиляди лева групичка от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ),

Автор: Тихомир Смълчанов Снимки: автора

 начело с министъра Росен Плевнелиев, е тръгнала да плаши гаргите и гларусите по българските плажове. Това е изводът от пиар мероприятието на властта, състояло се тази седмица на плаж „Харманите” в Созопол.

Там електронната джаджа бе представена от министър Плевнелиев като невероятен пилотен проект, който едва ли не ще направи революция в областта на борбата с незаконното строителство по пясъците на родното крайбрежие.

Всъщност, разликата е, че инспекторите, вместо да употребяват ролетки, за да мерят големината на нелегалните заведения, вече се възползват от функциите на въпросното цифрово устройство.

За да стигнат безпроблемно до показното мероприятие на Плевнелиев, журналистите от бургаските медии пък бяха предварително поканени и превозени до плажа на Созопол, където трябваше да видят „новото“ чудо на техниката, с което властта смята уж да громи некоректните концесионери.

Групата на министъра, наредена до стърчащия GPS-приемник, наподобяваше по-скоро филмовата трупа Бенджи, Закс и Звездния принц (от едноименния култов детски филм), отколкото сериозна комисия, която действително има намерение да се справи с душманите на българските плажове.

Джипи есът „Закс“ например е успял да замери, че едно от заведенията на „Харманите“ е разположено на 7 пъти по-голяма площ от разрешената – вместо 78 кв.м, то заема 543 кв. м. Министър Плевнелиев обаче прие спокойно тази новина. Това всъщност е втората проверка, при която сме установили нарушението, обясни невъзмутимо той.

На въпрос на журналистите дали плажната кръчма ще бъде оставена непокътната до края на сезона, висшият държавен служител отговори, че дори в нормалните европейски държави нарушителите първо били предупреждавани, при това по два пъти, и едва тогава ги застигала разрушителната сила на закона.

 Има процедури, няма как, обясни сладкодумният министър.
Догодина пак ще проверим и ако заведението отново е тук, автоматично ще преустановим 20-годишната концесия, отсече „Звездният принц“ Росен Плевнелиев.

В това време българин, живеещ в Германия, но дошъл да си почине по родните места, слушаше тези „свише” словоизлияния отстрани и не можеше да повярва, че това се случва. Ама какви са тия процедури, какво е това нещо! Ако някой в Германия си позволи подобно своеволие, моментално ще последват такива глоби, че на нарушителите направо ще им се завие свят, възмущаваше се нашенецът.

„На каишка“ Плевнелиев бе довел от министерството глутница подчинени свои кучета –  Бенджита, начело с двойник на вицепремиера Симеон Дянков, който се оказа шеф на дирекция „Концесии“ към МРРБ. Той подкрепи с думи прости своя началник и също увери, че оттук нататък закононарушителите жестоко ще страдат, ако не изпълняват изискванията.

Все пак Бенджи, Закс и Звездния принц охладиха страстите на местните журналя и обясниха, че трудно ще се справят, тъй като законът бил неудачен, а общините, които също имали контролна дейност, не си изпълнявали задълженията и дори предупреждавали концесионерите за проверките.

Министърът обвини корумпираните общински служители, че бойкотират работата му и порица децентрализацията на властта.
Държавата едва сега прохожда в това отношение, обясни Плевнелиев и обеща, че ще се състоят поредните революционни промени в законите, които уж трябва да вкарат порочните българи в пътя.

Министърът-оптимист обаче бе изкаран извън релси след въпрос на репортер на СКАТ за незаконна негова къща, разположена върху скалите, на метри от морската вода в курортното селище Черноморец. Плевнелиев все пак увери, че всичко там е легализирано и прати медийния ни събрат да се разрови в имотите на съседите му, които били по-големи от министерската вила и се намирали на сто метра встрани.

След края на пиар мероприятието подчинените на министъра инспектори го попитаха:„А ние накъде сега?“. „Ааа, вие си продължавайте, аз не зная“, веселяшки им отвърна Плевнелиев, за да се отдаде на сладки разговори с чаровното си пресаташе преди да отпраши към вилата си в Черноморец след тежкия министерски пиар ден.


В ролята на Звездния принц у нас се изживява министър Плевнелиев, който „стряска” нарушителите с  GPS устройство - двойник на робота от детския сериал  Това заведение на созополския плаж заема седем пъти по-голяма площ от разрешената му, но ще продължи да работи дори и след показната акция на ГЕРБ Не питайте за моята вила в Черноморец, а за другите, разположени на стотина метра от нея, призова Росен Плевнелиев

В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки