Козът на Кунева – късата памет на българите


Козът на Кунева – късата памет на българите
Кунева обеща във вторник да пусне в сайта си секция „Лъжи и истини”, където щяло да се види всичко...
13 Август 2011, Събота


Във вторник кандидатката за президент Меглена Кунева, на въпрос на кандидат-избирател за връзката между нея,


Автор: Люба Манолова

АЕЦ „Козлодуй”, „Белене” и назначаването й във френската банка „Париба”, отговори: „Няма такава връзка. В моя сайт много скоро ще има специална секция, условно наречена „Лъжи и истини”. Там ще видите всичко“.

По-късно госпожата добави, че е имала разрешение от Еврокомисията да участва в обществения борд на „Париба”...
Какъв е поводът за това изявление на Кунева и доколко истина съдържа то?

Преди 15 месеца организацията за борба с политическата корупция „Транспърански интернешънъл“ разкритикува назначението на Меглена Кунева и други трима бивши еврокомисари на „доходни позиции“ в частния сектор.

Съобщението за този скандал дойде с новината от агенция „Ройтерс“, че акционерите на френската банка „Париба“ са гласували назначението на Кунева като член на борда на банката.

Уточнявам, че приватизацията на „Париба” през 1987 г. се свързва с името на Жак Ширак, докато е кмет в Париж. По време на предприсъединителните преговори на България за приемане в ЕС, водени от Кунева, Ширак е вече президент на Франция. Името му бе замесено тогава с лобирането на френски интереси при строителството на атомна централа в Румъния – една от големите причини да се оказва натиск за последвалото затваряне на българската АЕЦ „Козлодуй”.

През 2007 г. Ширак бе обвинен в злоупотреба със средства от времето на кметуването си във френската столица. В същото време, докато се водеха преговорите за присъединяване към ЕС, Кунева ревниво пазеше в тайна от българите условията, при които страната ни ще бъде приета за членка на Евросъюза.

Останалите български политици също криеха тези условия, докато в един момент стана ясно, че България се е „съгласила” да затвори АЕЦ „Козлодуй” като започне с първите четири блока.
Кой е бил питан за това, Кунева да обещае затварянето на атомната централа и до днес не е ясно.

В същото време се проясни фактът, че никой от политиците ни не е спрял Кунева за съгласието по това условие... Никой от политиците ни не поиска преговорите, които води Кунева, да бъдат прозрачни, а не да се водят на тъмно!

Един вестник, наречен „Строго секретно”, обърна внимание на скандалния факт, че в случая със затварянето на АЕЦ „Козлодуй” Кунева и сие са в нарушение на Виенската конвенция, ратифицирана още в края на 20 век!

Какво имам в предвид. В Част пета на този документ, назована „Недействителност, прекратяване и спиране на действието на договорите“, в чл. 49 е записано: „Ако държавата е подведена да сключи договор под влияние на измамно поведение на друга участвуваща в преговорите държава, тя може да се позовава на измамата като основание за недействителност на своето съгласие да се обвърже с договора“.

Точно този текст, прави недействително сключеното от Кунева „съгласие” за затваряне на АЕЦ „Козлодуй”, тъй като един професор, председател на Световния съвет на ядрените работници, Андре Майсьо разкри, че България е отстъпила пред шантажа на еврокомисаря по разширяването и заместник на Барозу, Гюнтер Ферхойген, допускайки неизвестни технически експерти да дават мнение на ЕК за състоянието на нейната централа – „експерти”, които в Световния съвет на ядрените работници никой не познавал!

„В Световния съвет на ядрените работници членуват 1,4 млн. души от 26 държави в целия свят и всички са единодушни, че АЕЦ „Козлодуй“ е безопасна”, бе категоричен още през 2002 година Майсьо. Тогава той заяви, че всички доклади на Световната агенция за ядрена енергия категорично противоречат на заявеното от г-н Ферхойген!

Измамна позиция, шантаж, лъжлив цитат от Доклада, който представя „Козлодуй” като ненадеждна по отношение на сигурността – и въз основа на тези представени от Ферхойген данни – ЕК притиска България да затвори атомната си централа, като условие за влизане в Европейския съюз? От това по-голямо нарушение на член 49 от Виенската конвенция, здраве му кажи!

ЕС се позова на гласуването в българския парламент, като очевидно призна, че щом затварянето е направено по българска воля, то може да бъде променено по българска воля.
Някои политици днес трябва да говорят от затвора!

Любен Беров; Иван Костов и Надежда Михайлова; Симеон Сакскобургготски, Соломон Паси и Миглена Кунева. Това са лицата, на които страната ни дължи удоволствието да „хлътне“ с милиарди левове и да продължи да е на дъното по отношение на енергетиката!

Точно Кунева бе тази, която стигна до абсурда да обяви, че 5 и 6 реактор били построени с европейски пари, понеже ЕС нямал намерение да ни остави на тъмно! За справка на същата, ще припомня, че големите реактори в Първа атомна няма как да се били построени с европейски пари, тъй като са създадени, съответно до 1988 и 1991 г.!

Пита се на какво разчита Миглена Кунева, която постави на колене в енергийно и икономическо отношение  страната ни, тръгвайки през 2011 година да става български президент.
На късата памет на българите е отговорът.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки