Израел няма да бъде еврейска държава след 20 години


Израел няма да бъде еврейска държава след 20 години
05 Август 2011, Петък


Започва ли ново разселване на евреите далеч от обетованата земя под натиска на заобикалящото ги арабско море?


Според интернет сайт, контролиран от саудитските власти, източници в САЩ съобщават, че в доклад на ЦРУ се прогнозира, че Израел след около 20 години ще престане да бъде еврейска страна.

Най-реалистичното решение на израелско-арабския конфликт днес е създаването на единна държава на запад от река Йордан, при което връщането на палестинските бежанци на територията на Израел изглежда неизбежно.

Доколкото с предоставянето на израелско гражданство с пълни права за палестинците ще възникнат проблеми, то над Израел надвисва призрака на колониализма, а такъв режим дълго няма да издържи.

Американското шпионско ведомство предполага, че в близките 15 години в САЩ ще се изселят 2 милиона израелци. В своя доклад ЦРУ се опира на случаите с неочаквано бързото падане на режима на апартейд в Южна Африка, както и с разпадането на СССР и прави извода, че мечтата за Велик Израел ще се спомине по-скоро рано, отколкото късно.

Впрочем тази информация се потвърждава и от усиленото изграждане на затворени израелски селища на територията на България и други източноевропейски страни. Фактът, че израелската държава напористо застана зад проекта за изкупуване на 1 милион декара български земи в Северозападната част на страната под предлога за развитие на поливно земеделие, е повече от показателен.


В категории: Международна политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки