Казват, бил съм в Сънито? Не помня


Казват, бил съм в Сънито? Не помня
Върхът на удоволствието - групов запой и състезание в дисциплината кой ще падне първи под масата
31 Юли 2011, Неделя


„Казват, че съм бил в Слънчев бряг, но аз не си спомням“ - фланелки с този покъртителен надпис се продават на всеки ъгъл

Автор: Фани Христозова Снимки Николай Недев

в най-големия ни туристически комплекс. Авторите на девиза на изпадналите пиянки вероятно са предполагали, че произведението им ще се превърне в тотален моден хит сред туристите в прокурорска възраст, които тази година са превзели курорта.

И са познали. Защото слоганът им дава най-точната илюстрация на реалната ситуация в Сънито -  безпаметно спиртосване и безкраен разгул.

Създаден някога като комплекс за семеен отдих, днес най-популярният ни курорт е превърнат в клоаката на Европа и не е нищо повече от една огромна кръчма на открито. Истинско събитие е тук да видиш турист без чаша в ръка.

Всеки втори летовник е пиян до козирката, а всеки трети повръща из алеите или подпира кофите за смет. Тумби замаени тийнейджъри пък вдигат тежки тостове с чаши в движение, докато се разминават по улиците. 

Във всичко това се увери репортерски екип на ДЕСАНТ, който в петък вечер се потопи в атмосферата на нощен Слънчев бряг.
Сънито отдавна има славата на център на алкохолния туризъм, но това, което заварихме на мястото, буквално разби всичките ни представи за морална разруха.

Към полунощ екипът ни за малко не стъпка пияни англичани, натръшкани като животни из централната алея на курорта. Докато внимателно ги прескачахме, се сблъскахме в група скандинавки, "въоръжени" с петсотинграмови колби с алкохол. Откритите им сексуални покани към малцината българи, имали неблагоразумието да се озоват в новия Содом и Гомор на ЕС, биха изчервили и сутеньор.

През юни т.г. новоизбраното ръководство на "Слънчев бряг" АД реши да излъска западналия имидж на комплекса и побърза да се похвали, че „алкохолният туризъм вече е под тотален контрол“.

В отплата за щедрата почерпка по случай официалното откриване на сезона, която шефовете на АД-то бяха така любезни да предоставят за подбрани медии, журналисти един през друг се надпреварваха да съобщават в дописките си, как за “първи път това лято е сложен край на безразборните пиянски оргии и в курорта е въведен железен режим“.

Според плановете, алкохолните турове, по-известни сред летовниците като „Bar Crowl”,  трябваше да бъдат организирани само от лицензираните туроператори. Съгласно новите правила пък, мераклиите да опитат за една нощ всички известни питиета трябва да се събират в групи, но не по-големи от 195 души.

Върхът на скудоумието бе друго едно решение на ръководството на Сънито - на цялата тази тълпа от веселяци да се постави дежурен  трезвеник. 

Реалността обаче е съвсем различна – въздържателите в комплекса са изчезващ вид, а отвратителната гледка на пияни туристи, които се търкалят сред купищата мръсотии, с които е заринат Слънчев бряг, не смущава абсолютно никого.

Макар тази година хотелиерите бяха натоварени с изключително високи курортни данъци и такси и за чистотата на комплекса (те бяха принудени да плащат баснословни суми веднъж на община, и втори път на АД-то), нощем Слънчев бряг прилича на огромно бунище. Централната алея пред хотел „Кубан“ е зарината с листовки, а саксиите с палми са превърнати в контейнери за смет.

Прословутите говорящи кошчета за боклук, които обясняват на туристите на английски език, как да си изхвърлят отпадъците (само един брой от тях костваше на АД- то 38 000 лева), са превърнати в паметници на ненужното разточителство.

„Англоезичните“ кофи за смет може и да са напълно празни, но тротоарът около тях прилича на торище, от което могат да плъзнат всевъзможни зарази.

Всъщност, вместо „Thank you“, може би трябваше да програмират контейнерите да спелуват „God save the Sunny beach”, коментират българските летовници, които с погнуса подминават центъра на Слънчев бряг.

Най-големият ни курорт наистина има нужда да бъде спасен – от вандалите на Европа, които се изсипват тук.


На градус

2 юни 2011 г.
Пиян английски турист на 59 г. подлуди полицията в Сънито.  По думите му, той бил натоварен в такси насила, в колата го обрали, а след това "похитителите" го изоставили край с. Тънково. Униформените веднага тръгнали по следите на „нападателите”, но се оказало, че такива няма.

21 юли

26-годишен израелски турист бе намушкан в гърдите след пиянски скандал с непознати близо до хотел "Централ" в Слънчев бряг. В нощта преди инцидента чужденецът осъмнал със свои приятели в дискотека „Революшън”.

24 юли

17-годишен англичанин почина, след като падна от 4 етаж на хотелски комплекс „Съни Форт“. Трагедията са  разиграла след седемчасов спиртен тур из курорта.
Мъртво пиян поляк пък се изсипа от терасата на хотелската си стая в Обзор и умря на място.


Туристи се наливат с алкохол по алеите в курорта с колбички - литровки, окачени за удобство по вратовете им. Аксесоарът е неразделна част от дрескода Последна фаза - алкохолен делириум. Със загубата на съзнание, британецът е загубил и част от облеклото си Непълнолетни чужденки дефилират с ефирно облекло и ... бутилка водка Свинщина - саксията с палма е объркана с боклуджийска кофа

В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки