САЩ и ЕС си избраха Калфин и Кунева


САЩ и ЕС си избраха Калфин и Кунева
29 Юли 2011, Петък


Ако някой е хранил илюзията, че БСП е лява партия, а НДСВ е народно движение за реставрация на монархията, той е в дълбока заблуда.

Автор: Велизар Енчев

Откакто Първанов кадрува в БСП, столетницата е червеният филиал на американското посолство в София. Който не вярва, да прочете стенограмите на „Уикилийкс“ от 2005 г., от които виждаме как премиерът Станишев и президентът Първанов се състезават за благоволението на американските посланици.

Симеон Сакскобургготски кацна в България през 2001 г. като  проект на европейски либерали и амбициозни евромонарси, търсещи туземни територии за идеите си. Така на българска земя янките и европейските аристократи намериха идеалните партньори за новия световен ред.

Понеже идат президентски избори в колониалния бандустан, метрополията реши да каже тежката си дума. БСП издигна за президент американското протеже Ивайло Калфин, НДСВ – човекът на Брюксел Меглена Кунева. Гледано от западна посока, Калфин и Кунева са геополитически близнаци, чиито разделени родители обитават двете страни на Атлантическия океан.
   
Кой всъщност е Ивайло Калфин?
Това е идеалният партиен конформист, който след провала на правителството на Жан Виденов напусна потъващата БСП и акостира на социалдемократическото корабче на Александър Томов. Заради измяната си към социалистите през 1997-а, този човек е чиста проба ренегат.

Дори и сега социалдемократът не членува в БСП. Ала какъв е самият президент? Нима той не водеше шествия срещу НАТО и не пишеше трогателни писма на Слободан Милошевич, а пет години по-късно ни вкара в НАТО и стана душманин на Слобо? 

Като съветник на Първанов и външен министър на Тройната коалиция, Калфин бе американофил, каквито са повечето от бесепарската номенклатура.  Дори като евродепутат Калфин лобира за Белия дом, което се видя на 13 юли т.г., когато офисът на евродепутата разпространи шокиращо съобщение:

„Американският противоракетен щит ще обхване цялата територия на Европа, включително България. Това заяви зам. държавният секретар по контрола върху въоръженията на САЩ Елън Таушър. Тя се срещна във Вашингтон с депутати от Европейския парламент, сред които и Ивайло Калфин. Ивайло Калфин размени мнения и с бившия държавен секретар Колин Пауъл за течащата реформа в НАТО...“

Не е нужно да си на „ти“ с дипломацията и шпионажа, за да усетиш, че Калфин участва в геополитическа игра. Добавя ли слугинската му роля при разполагането на базите, за мен е очевидно, че той е чужд агент за влияние.
Защото какво друго налага евродепутат да иска щатски ракети в Европа и бие път до Вашингтон, да не би случайно щитът да ни подмине?

В учебниците по класически шпионаж агентът на влияние е авторитетно и добре стоящо в обществото лице, обслужващо (директно или дискретно) чужди интереси като политик, журналист, бизнесмен, военен, депутат, министър, премиер, президент. Агентът за влияние реализира целите на чуждото правителство, маскирайки ги като полезни за народа.

Ако случайно Калфин замести Първанов  на „Дондуков“ 2, той ще е в парадоксална позиция – ще е първият държавен глава, чийто подпис стои под договор за чужди бази, ликвидиращи суверенитета на управляваната от самия него страна.

А коя е Меглена Кунева?
Тя е огледалният образ на Ивайло Калфин, защитаваща военните авантюри в Ирак, Афганистан и Либия и приемаща чуждите бази у нас като новите освободители. Ако Калфин е американският агент за влияние, Кунева е европейското му копие.

Ако човекът на БСП е храненик на вашингтонски фондации, Кунева е чист продукт на брюкселската школа. Каквото мисли Ивайло Калфин за глобалните дела и родното блато, това е веруюто и на Меглена Кунева. С тази разлика, че господинът е американски стипендиант, а дамата е протеже на Жозе Барозу и компания, плащащи добре за услугите.

И най-вече за затварянето на трети и четвърти блок на АЕЦ „Козлодуй“. Затова месец след напускането на комисарския пост, Кунева влезе в борда на френската банка „Париба“. Дори да фалират всички банки, френският трезор няма да издаде заплатата на Кунева. Банкерската гилдия е като масонска ложа – тайните общества не приемат случайни хора и пазят гробно мълчание за делата си.

Сравнявайки Калфин и Кунева с Борисов, мнозина твърдят, че интелигентността и дипломатическият им опит са на светлинни години от скромния интелект на премиера. Само забравят колко държави са пропаднали от управлението на образовани предатели.

Клакьорите на Кунева ни убеждават, че тя е независима, след като кандидатурата й е издигната от инициативен комитет, а не от НДСВ. Ала в щаба й са знаковите царски министри Даниел Вълчев и Николай Василев. Кунева плахо се дистанцира от жълтата партия, но споменът за спасителя от Мадрид и Тройната коалиция е съвсем пресен.

А и как се изтрива фактът, че бе заместник на Соломон Паси и на публични места стоеше до главния секретар на МВР ген. Борисов. Медийните напъни да се представи като антипод на герберския премиер преследват неграмотния електорат, гласуващ срещу пет лева, две кебапчета и една бира.

Тези дни пиарите й написаха, че  "фината, интелигентна и политик от европейска класа Кунева ще бъде яростно противопоставена на образа на мачото с уличен език, чиято обща култура се измерва с книгата "Винету".

За да привлекат отвратените от Борисов, жълтите сътвориха и този бисер: „Думата "Европа" ще се мери с думата"магистрала". В сравнение с вицовото говорене на премиера, за президентската надпревара тя би имала предимство. Перфектното владеене на английски език ще се противопостави на скромното "Congratulation" на Борисов.

Социолозите дават много добър резултат на Кунева, и то преди да е стартирала кампанията. Според данните тя би загубила на балотаж само от Бойко Борисов. А той заяви, че президентският пост не е негов. Сега управляващите са на ход, интересно как ще се измъкнат от популизма и какво ще противопоставят на европейския образ на Меглена Кунева"...

Колко прозрачно е всичко  това, но и колко подвеждащо е. Всъщност президентските кандидатури на БСП и НДСВ разчитат на късата памет на народа, забравил кой ни окървави в Ирак, кои разположиха чужди бази и коя ни вкара в ЕС като ратаи.
Дали и този път ще ни измамят?


Анализирай това
Ако Калфин е американският агент за влияние, Кунева е еврпоейското му копие. Ако човекът на БСП е храненик на вашингтонски фондации, Кунева е чист продукт на брюкселската школа.



В категории: Анализи , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки