Офшорките – в съда! Волен – в „Антимафия“?


22 Юли 2011, Петък


Комисия „Антимафия“, кичеща се официално с рекордно дългото си название – Парламентарна комисия за борба с корупцията,


Автор: Диана Славчева

конфликт на интереси и парламентарна етика, а също и с кошмарната си абревиатура КБККИПЕНС, на заседанието си в сряда реши да прати сигнала за скандала с офшорките на Волен Сидеров до главния прокурор, ДАНС и НАП.

Разкритията, че депутати и кандидати за място в парламента от листата на „Атака“ на последните избори са били принуждавани да се подписват като поръчители за кредити от по 150 000 евро в полза на регистрирани на Сейшелите фирми, като гаранция за лоялност към партийния лидер, веднъж вече стигнаха до антикорупционния отдел на Върховна касационна прокуратура.

Това стана, след като двама от потърпевшите – Валентин Касабов и Петър Петров, внесоха жалба и представиха доказателства за съществуването на такива банкови гаранции.

След тримесечно разследване магистратите отказаха да образуват наказателно производство срещу Сидеров с мъглявите мотиви, че нямало било никакви последствия от това му деяние.

Около срамния скандал с поръчителствата се разшумя отново, след напускането на атакистката група на тримата й досегашни парламентаристи Валентин Николов, Огнян Пейчев и Кирил Гумнеров, които също дадоха показания за безчинството на бившия си вожд.

Сидеров и неговият заместник Денислав Чуколов не благоволиха да уважат с присъствието си заседанието на  антимафиотска комисия в НС и да дадат обяснения каква са я вършили около изборите преди две години и откъде се пръкнаха екзотичните офшорки.

В същото време бе разпространена новината, че групата на „Атака“ се е отказала да пробутва повече Волен за член тази комисия. И тъкмо хората решиха, че най-сетне ще се сложи край на перманентното (внасяно 5 пъти) предложение на партията в този дух и ето ти ново пет!

Оказа се, че тази информация не е вярна и Сидеров ще продължи да се бори за безценния пост! Станала била „техническа грешка“, една от секретарките се била объркала, пък в администрацията на НС били внесени две еднакви предложения, пък едното го изтеглили после – изобщо обясненията на „Атака“ се замотаха, краят им съвсем се изгуби.

Но пък от погледа на народа едва ли ще се изгуби очевадната връзка между мерака на Сидеров да се внедри в редиците на КБККИПЕНС с възможността по този начин да спаси кожата си от съдебна отговорност.


В категории: Коментари , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки