Бургаският ОУП – незаконен


Бургаският ОУП – незаконен
Виктор Бузев Снимка Николай Недев
22 Юли 2011, Петък


Местният парламент в Бургас прие изключително спорен проект за Общ устройствен план (ОУП) на града на своето заседание в четвъртък.


Автор: Тихомир Смоленов

Оказа се, че при изработването му от варненското сдружение „Гео щрих“ са нарушили няколко нормативни акта, заради което е много вероятно Планът да бъде отменен от областния управител или да падне в съда.

Валери Симеонов от Независими се опита да убеди управляващото мнозинство, че е неразумно да се гласува предложението във вида, в който е поднесено от кмета Димитър Николов и че докладната трябва  да бъде отложена, за да бъдат отстранени пропуските.

Погазени са два закона – за обществените поръчки и за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране. Предложените схеми са в нарушение и на самия договор между Община Бургас и „Гео щрих“, заяви още Симеонов.

Според него, в скиците, приложени към ОУП, са се подписали архитекти, които не са част от утвърдения в контракта списък, а в същото време липсвал подписът на главния проектант Виктор Бузев. Самият той е също спорна фигура и въпреки че беше в залата, не взе думата да се защити.

Управляващите така или иначе не се вслушаха в мотивите на опозицията и приеха ОУП на Бургас с 26 гласа „за“, 6 „против“ и 5 „въздържали се“.

Добрата новина от вчера е, че по предложение на Георги Манев от партия СЕК бе отменена безумната идея да се строи небостъргач в Морската градина, зад която стоеше скандално известният бургаски бизнесмен Ваклин Стойновски.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки