Бомбаджия ли е Бойко Борисов?


Бомбаджия ли е Бойко Борисов?
2 февруари 2010 г. – Офисът на телевизия СКАТ е атакуван през нощта с коктейл „Молотов“
22 Юли 2011, Петък


В  навечерието на третата година от управлението на ГЕРБ и АТАКА столицата отново бе разтърсена от бомбени експлозии.


Автор: Велизар Енчев

Този път мишени на атентаторите бяха партийните централи на РЗС и ДСБ. Както винаги в подобни ситуации, полицията се държеше като информационна служба, а премиерът влезе в старата си роля на говорител.  

„Извършителят е бил един. Вече отворихме офисите около сградите, където са избухнали взривовете и се проверяват записите на камерите. Най-вероятно, за да не се разширява организация, е било поръчано на един човек да постави взривовете“, убедено заяви час след взривовете министър-председателят и уточни, че се е разпоредил още в 5 часа сутринта ДАНС и МВР да работят много здраво, за да установят извършителя и поръчителя на взривовете.

Експертният език на Борисов ни припомня, че за първи път в последните 21 години имаме премиер и вътрешен министър, които са професионални полицаи. И е логично да очакваме, че при тяхното управление народът може и да гладува, но поне сигурността му ще е гарантирана.

 Ала при управлението на ГЕРБ елементарната логика е дефицитна стока, пък и полицейският стаж на премиера и вътрешния министър се оказа въздух под налягане.

Дипломираният пожарникар никога не е бил разследващ полицай, докато Цветанов е с физкултурно образование и с тригодишен стаж на постови старшина и куриер в Седмо главно управление на Държавна сигурност. С такива мизерни биографии не може да управляваш и плод-зеленчук, камо ли държава.

Като главен секретар на МВР Борисов демонстрираше въпиюща некомпетентност, дори си позволяваше в първите часове след показни убийства да разгласява секретна полицейска информация.

Която блокираше разследването и помагаше на наемните убийци да избягат от правосъдието. Последното засили съмненията, че главният секретар проваля полицейски разработки, за да спаси кожата на бившите си партньори от подземния свят.

Съмненията ескалираха след показното взривяване с гранатомет на обкръжен от полицията в Хасковско. Прекомерната употреба на сила разкри Борисов като брутален полицай и захрани версията, че главният секретар на МВР ликвидира неудобни свидетели.  

Не бих започнал коментара си по такъв обиден за премиера начин, ако не бях прочел секретния доклад на американския посланик в София Джон Байърли. Написан на 9 май 2006 г. и озаглавен „Най-популярният политик в България - големи надежди, сенчести връзки“, документът вменява на бъдещия министър-председател тежки престъпления.

От ръката на американски посланик в София е написано, че „Борисов е обвиняван в сериозна криминална дейност в миналото“, че е „свързван със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с „Лукойл” и със сериозна контрабанда на метаамфетамини”, че „банката на приятелката му Цветелина Бориславова изпира пари, спечелени от престъпна дейност“.

На базата на изнесените данни за истинската биография на Борисов,  потвърдени и от щатската служба за електронен шпионаж SIMO, американското посолство в София е категорично: „Миналото на столичния кмет играе голяма роля в процеса на взимане на политически решения от Бойко Борисов”.

В духа на имперската политика, разчитаща на оцапани чиновници в колониите,  грамата завършва с цинично признание: “Ние трябва да продължим да бутаме Бойко Борисов в правилната посока, но никога не бива да забравяме с кого си имаме работа”...

Сложете си ръка на сърцето и отговорете на тези въпроси: Може ли след подобни разкрития премиерът да не е сред заподозрените за взривовете пред офисите на РЗС и ДСБ? Нормално ли е страна от Европейския съюз да има министър-председател, третиран от САЩ като мутрополитик?

И ако такъв политик е тежко обременен от миналото си, не е ли способен на всяко престъпление, за да запази властта си? Защо ДАНС разследва за шпионаж шефа на президентската канцелария ген. Никола Колев (уличен от  американски посланици, че е техен таен информатор), а спестява такава проверка на премиера? За когото същите посланици пишат, че е оцапан с метаамфетамини.

В първите часове след атентатите Борисов не изневери на уличния си жаргон и каза: „Някои партии правят взривчета и интриги, за да се чува за тях и да не ги забравят“. Според психолози използване на умалителна форма при остър диалог издава желание за омаловажаване на опонента и е признак за комплекс и дълбоко скрита вина. 

Внушението на премиера за инсценировка от потърпевшите предизвика реакцията от ДСБ, които обявиха: Нямаме нищо общо с РЗС, за да договорим взривове по едно и също време. Иван Костов нарече такива изказвания "приказки на безумци". Депутатът от РЗС Емил Василев, преподавател по дисциплината „Национална сигурност“, заяви с тон на прокурор:

 "Такъв взрив може да бъде изпълнен само от седем-осем души, шест от които в момента работят в ДАНС. Професионалният почерк си личи по това, че е изпълнен с насочена навътре ударна вълна, така че солидната метална врата да бъде разбита, а пораженията в пространството пред нея - сведени до минимум“. 

Ултимативното искане на ДСБ и РЗС бомбаджиите да бъдат разкрити до 24 часа е нереално. Но още по-неадекватен е вътрешният министър, според когото „версията за самовзривяване е една добра хипотеза“.

Заради справедливостта ще кажа, че Иван Костов демонстрира завидно политическо лицемерие. „Мутрите влязоха в българската политика и я оцветиха по характерния за тях начин. Цялата отговорност за атентатите носят ГЕРБ като управляваща партия“, декларира синия лидер. Но забрави, че отговорността за управлението на ГЕРБ е и негова. Ето защо:

Не беше ли Костов човекът, който през 2006 г. нареди на шефа на софийската организация на ДСБ ген. Атанасов да изтегли от съда иска за касиране избора на Борисов за кмет? Така спестиха на Борисов унизително отстраняване от кметския стол и политиката.

Тогава публичният Търговски регистър сочеше категорично – по време на кметската кампания току-що напусналият МВР Борисов „забравил“ да напусне фирмата “Интербулпред” АД, а тя не е закрита, както се кълнеше изгряващият тогава гербер.

Не беше ли Костов десният гарант на ГЕРБ за членство в Европейската народна партия (ЕНП)? Защо шефът на ДСБ забрави обвиненията си за връзки на Борисов с мафиотската СИК и легитимира сикаджията като европолитик? Влизането на ГЕРБ в ЕНП изпра миналото на Борисов и му даде самочувствие на европолитик. Така българската мутра мутира в евромутра.

Без да съзнават какво са написали в бомбаджийската декларация на ГЕРБ, авторите й изрекоха опасна истина:„Ъндърграундът се коалира срещу Бойко Борисов“. Прави са пропагандистите на ГЕРБ - престъпният свят се коалира срещу бившия си колега, защото имат стари сметки за разчистване. И защото бизнес империята на Борисов отдавна прескочи рамките на охранителната фирма ИПОН и подопечните й банки и тихо става държава в държавата.

Изграждането на АЕЦ „Белене“ с руски милиарди и добивът на шистов газ с американски долари са две огромни хапки, които могат да задавят Борисов. Само българските подизпълнители на строежа на новата АЕЦ ще получат държавни поръчки за над 1 млрд. евро, а американците вече депозираха 200 млн. долара за екологично опасните сондажи в Северна България.

Бизнес обръчите на БСП и ДПС, впили се като кърлежи в енергетиката, не ще позволят на ГЕРБ сам да консумира държавните милиарди. Така ъндърграундът на червените и турскосините води войната с ъндърграунда на герберите.

Все пак във въздуха опасно виси едно съмнение: Борисов и неговите хора ли са бомбаджиите на РЗС и ДСБ? Питането шокира, но е логично. Защото правителственият булевард „Дондуков“, приютил взривената партийна централа на РЗС, е осеян с камери както на НСО, така и на десетки фирми и банки.

Нима нито една камера не засне фигурата и лицето на атентатора, самотно движещ се по тротоара в полунощ?
Ако в следващите дни МВР, ДАНС и ГДБОП не открият поне една следа от бомбаджиите, съмненията падат върху властта. И да не забравяме други две покушения:

През двете години на управляващата коалиция „ГЕРБ-АТАКА“ офисите и колите на национална телевизия СКАТ в Бургас и Варна бяха опожарени, но авторите на престъпните деяния са недосегаеми. Неизвестни остават и терористите, взривили сградата на вестник „Галерия“ на винаги оживеното „Цариградско шосе“.

Как тогава да не се съмняваме в алибито на Бойко Борисов?


Анализирай това
На базата на изнесените данни за истинската биография на Борисов,  американското посолство в София е категорично: „Миналото на столичния кмет играе голяма роля в процеса на взимане на политически решения от Бойко Борисов”.


10 февруари 2011 г. – Взривно устройство избухва пред редакцията на вестник 19 юли 2011 г. – Столицата осъмва с два взрива – единият пред централата на РЗС (на снимката), другият – пред клуб на ДСБ

В категории: Анализи , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки