Щуротиите на ГЕРБ


Щуротиите на ГЕРБ
21 Юли 2011, Четвъртък


Школниците от Симеоново достигнаха своя апогей в партийното строителство и включиха в арсенала за политическо надмощие

Автор: Фани Христозова

скандален милиционерски въпросник, с вид на инструкция, изготвена от оперативен работник на ДС. 

Поредната щуротия на управляващите  – активът на ГЕРБ в Русе да съставя досиета на опонентите си, премина всички граници и взриви политическите централи. Русенските гербаджии пък се покриха от съгражданите си от срам.

Всъщност „лексиконът“, взет назаем от най-добрите политически стратези в Русия, е преработен в България според особеностите на нашите географски ширини и напълно в духа на милиционерщината. Така вместо аналитично проучване, след редакторската намеса на кръга „Мисъл“ около премиера, четивото придобило толкова ужасяващ вид, че отвратило и най-яростните привърженици на властта. 

Анкетата на кадровиците от ГЕРБ изобилства от въпроси, чиято цел е да разкрие пласт след пласт противоречивата душевност на противниците им в битката за изборите наесен.

Герберите, според инструктажа, трябвало да се превъплаътят в ролята на „Агент 007“ или поне на инспектор Гаджет и да изучат навиците и хобитата на опонентите си (музика, литература, театър, вестници, списания, филми…), да открият пороците им - да преброят по колко цигари пушат на ден и какво количество алкохол поглъщат, а после да опишат и реакциите им.

Според инструкциите, доносниците били задължени да проследят цикъла от раждането, през детството, младостта та чак до зрелостта. Важно било да се знае какво е образованието на противниците им, а  тези, които не са изкласили, трябвало да посочат „болезнено ли приемат факта, че няма висше и как компенсират липсата му“. 

Сред по-невинните въпроси са кои са любимите им храни и заведения, кои са приятелите им, дали са стиснати и дали обичат други да им плащат сметките. Партийните деятели са длъжни да проучат и ученическите години на противниците си и  прякорите им. Със всеки следващ въпрос анкетата обаче започва да придобива все по личен характер. Обсъждат се дори проблемите им с дъха.

Най-безобидните сред 81 въпроса в проучването трябвало да дадат информация за семейното положение, социалния статус и имущественото състояние (включително и според слуховете) на кандидатите на опозицията.

Дори и най-големите симпатизанти на Борисов обаче изпаднали в шок при следния въпрос. В него се разисквали какви суеверия има човек и вярва ли в паранормални явления. И ако след тази канонада все още имали сили да пишат, активистите трябвало да отговорят – имат ли противниците им проблеми с... оплешивяването. Мъките не спирали до тук.  Точно от този момент започвали наистина твърде деликатните въпроси.

До един те приличат повече на анализ на Фройд за сексуалните и социални патологии, отколкото на сериозно политическо проучване. Искат се данни за сексуалните слабости на опонентите, а освен трите имена на настоящи и бивши съпруги, в анкетата се изисква да предоставят данни и за ...предпочитанията им, като под номер 66 в проучването в прав текст директно се задава въпроса имат ли противниците „затруднения - парични, сексуални“.

Тук вероятно авторите на анкетата визират популярната теория за правопропорционалната зависимост между нарастването на банковата сметка и либидото и за по-голяма изчерпателност, за да допълнят тези пикантни детайли, са поискали уточнение в  точка 67.

Тя пък смайва със своята  интимност - „малки радости и пороци и т.н., щекотливи моменти от биографията, тщателно скривани аспекти от личния живот“ (Правописът, пунктуационните, правописни и стилистични грешки са запазени в автентичния им вид, б.а).




0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки