Странните вещи на века


Странните вещи  на века
06 Юли 2011, Сряда


Никой не може със сигурност да твърди как и защо са създадени тези неща. Дали от прекалено оригиналничене,

Автор: Яна Славянска

или просто заради вица, но несъмнено образците, сътворени от чешити-дизайнери, спират погледа ни и приковават вниманието ни. Запленени от нестандартните решения, направихме една подборка от различни вещи, родени от безграничната фантазия на техническата мисъл на ХХІ век.

На любителите на походи, къмпинги и изобщо на прекарването на ваканцията сред природата със сигурност ще допадне четириместната двустайна палатка, в стил „Volkswagen Camper” (сн. 1).

И за разлика от скъпия прототип на култовия микробус, превърнал се в същинска легенда сред любителите на дългите пътешествия, неговото платнено подобие струва само около 500 долара. А и нищо не харчи като гориво...

За своята безопасност може да се сдобиете и с многофункционална мелничка за черен пепер (сн. 2). Изработена на 100 % от яка букова дървесина, с нея не само ще подправите любимите си блюда, но ще може да се предпазите от натрапници или да разбиете носа на всеки, който неканен реши да прекрачи прага на дома ви или пък на любимата ви палатка.

Впрочем тъкмо когато сме излезли на излет, опънали сме покривка направо на тревата или върху скърцащата нестабилна сгъваема масичка, най-често ни се случва да съборим някоя чаша с червено вино върху белия ленен месал. Тази неприятност естествено често ни спохожда и на домашната трапеза.

Но вече няма страшно. Нов модел покривка за маса превръща досадното петно в... картина (сн. 3). Дизайнерът Кристин Бжаадал ни демонстрира със своята иновация как неприятната ситуация може да ни „залее” с положителни емоции. Същността на неговото изобретение е, че върху специална тъкан се нанася „скрита” рисунка, която се появява само, след като залееш плата с течност, която колкото е по-ярка, толко по-добре изпъква рисунката.

А за да не става такъв сакатлък, може да използвате дизайнерската „алкохолна” рулетка (сн. 4), върху която чашите са закрепени здраво. И единствено от късмета ви ще зависи какво точно ще пиете днес, ако ги заредите с различни коктейли и питиета.

Ако някой ви каже, че за да светне лампата, трябва да я разбиете, сигурно ще го помислите за агресивен хулиган. Но авторският полилей, създаден от Джорджи Канудас, направо си проси да бъде строшен...

Работата е там, че корпусът на светилника е направен от напълно непрозрачна керамика и за да разпръсне светлината си, трябва да бъде „обработен” със специален чук, който се продава в комплект с него. С единия му край може просто да пробиете няколко дупки в корпуса на абажура или пък да изкъртите по-голямо парче, за да стане по-светло в жилището, където е окачен (сн. 5).

Когато настане време за ставане, но леността и сънливостта ви натискат да се излежавате още в кревата, на помощ ще ви се притече друго модерно изобретение – левитиращият будилник (сн. 6). Подобно на огромен тлъст комар, той ще кръжи над ухото ви и настойчиво ще бръмчи, докато не рипнете изпод топлите завивки.

Ако си позволите да изключите звънящия часовник, новият ви летящ приятел, вживявайки се в ролята на Карлсон, стремително ще литне над леглото ви и въртейки се в кръг, благодарение на вертолетните си перки, ще огласи цялата стая с жизнерадостния си звук. Така той никога няма да ви остави да се успите за работа, училище или важна среща. За да поддържате неговия витален полет, са нужни само 4 батерийки.

Колко всъщност е прост животът, нали?



В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки