Галеви си избраха кмет за Дупница


Галеви си избраха кмет за Дупница
Станислав Павлов (в средата) е щастлив, че братя Галеви са му възложили отговорната задача да е новият кмет на Дупница. До него вляво е друг любимец на дупнишките “икони” – Иван Ибришимов – лидер на БСП в града, а в момента и депутат от столетницата. Ибри
03 Юли 2011, Неделя


Дупнишките лъже-братя Галеви вече са готови с бъдещия кмет на града. Така те се наредиха с едни гърди пред останалите населени места

Автор: Лора Бориславова

в страната, където тепърва ще се издигат кандидати и ще се води предизборна борба. В Дупница подобни глезотии ще бъдат прескочени, тъй като двамата братя се спряха на председателя на БСП в Дупница Станислав Павлов. А се знае, че когото те посочат, той после бива избран почти единодушно от населението за градоначалник.

Проформа Павлов бе одобрен за кандидат-кмет на продължила няколко часа закрита общинска конференция на столетницата. От 92-ма делегати той получи 90 гласа в своя подкрепа. Едновременно с това червените одобриха и листа за съветници, която ще бъде водена отново от любимеца Павлов.

Любопитно е, че хора от обкръжението на Галеви бурно участваха в заседанието. Техният съсед в Ресилово Чавдар Милушев, например, предложи бившият кмет на Дупница от БСП и голям противник на лъжебратята Първан Дангов да не бъде номиниран за кандидат-кмет. Мотивите били уронващите престижа на организацията медийни изяви на Дангов.

Червените политици на Дупница отказаха да коментират предизборната си стратегия и връзките си с консултантите на Дупница Пламен Галев и Ангел Христов, с които водят обща политика.

Дупничани често виждат партийния вожд Станислав Павлов в джипката на Пламен Галев на вечери и тържества. Самият Павлов дори не крие обвързаността си. На пресконференцията след избора му той се обяви за “добри отношения между БСП и консултантите”.

Всъщност партията на Станишев отдавна ги има тези добри отношения. Повечето от съветниците сключиха сделки през последните четири години с командваната от Галеви община Дупница и станаха собственици на стратегически обекти, изпълниха и договори за строителство и консултации на кмета за хиляди левове.

Павлов е един от петимата съветници на БСП, които съдят екскмета на Дупница Първан Дангов за думите му, че дупнишкият парламент е частен. Той беше и сред протестиращите пред Съдебната палата срещу ареста на Пламен Галев и Ангел Христов преди 2. 5 години.

Иначе Станислав Павлов е бивш служител на НСС, сега ДАНС. “Напуснах, защото не исках да съм служител, исках да съм свободен гражданин и започнах работа в частния сектор”, каза той.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки