Автоклуб се отърка в ГЕРБ за субсидия


26 Юни 2011, Неделя


Гербаджийски автомобилен клуб скандално се нареди на хранилката за допълнителна субсидия от Община Бургас.

Автор: Тихомир Смоленов

Шест отбора - по бокс, борба и вдигане на тежести, поискаха от  местните съветници да гласуват бонус от общо 50 хиляди лева, заради окаяното състояние на спортната база „Черноморец“, оставена от няколко години на произвола на съдбата. Спрян им е токът и водата, вследствие неплатени сметки.

Изневиделица обаче, в списъка с желаещите общинско спонсорство се оказа и автомобилният клуб „Вромос“, чиито членове са известни с близостта си с ГЕРБ и дори имат обичай да разпъват огромни рекламни транспаранти на управляващата партия.

Предложението за отпускането на средствата е на бургаския кмет Димитър Николов, но то не бе прието с ентусиазъм в комисиите на Общинския съвет.

Раздаването на парите ще бъде извършено по неясен начин. В докладната на Николов е записано, че средствата ще се разпределят съразмерно според използваната площ от клубовете.

 „Сервизът на „Вромос“ е огромен, а останалите клубове тренират на по 20 кв. м.“, възмущава се независимият съветник Владимир Павлов. Това означава на практика да спонсорираме ГЕРБ и този клуб да получи несправедливо огромния пай, добави той.
Освен това, спортистите искат парите за консумативи.

Автомобилистите за какво ще ги ползват – за гориво и масло ли, чуди се Валентин Касабов – председател на групата „Независими“.
Касабов обвинява членовете на „Вромос“, че развиват в сервиза си и „часмаг“ - някак си между другото, докато си карат спортните возила.

Случаят обаче съвсем не е прецедент. Само преди няколко месеца, при гласуването на бюджета на общината за 2011 г., организация „Младежки глас“, която се явява копие на младежката структура на ГЕРБ, също получи публична субсидия.

Нещо повече, предварително беше заложено тя да вземе 3000 лв., но в процеса на дебатите хората на Бойко Борисов в Бургас предложиха 4-кратно увеличение – на 12 000 лв., което тогава взриви местния парламент. Въпреки това, с помощта на присъдружните партии, ГЕРБ успя да прокара наглото предложение.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки