Офшорката АТАКА фалира


Офшорката АТАКА фалира
Само да свърши мандата, че да отплувам за Сейшелите с вярната Капка и малкия Митко, дреме ми за Атака...
24 Юни 2011, Петък


Когато преди пет години Волен Сидеров се кълнеше пред паметника на Апостола, малцина са вярвали, че са наивни зрители на пиеса, играна от българския Остап Бендер.

Автор: Велизар Енчев

Обсебен от златния телец с изкусителното име „държавна субсидия“, Сидеров се отрече от принципите на АТАКА и се врече в четиригодишна вярност на Бойко Борисов. На втората година от блудкавия романс любовната идилия се изроди в болна ревност и зле стаена омраза.

Вече втора седмица бутиковото издание „Атака“ громи неверния премиер. Който не ценял безрезервната подкрепа на Сидеров и коварно предал коалиционния си партньор, порязвайки го за шеф на комисията „Антимафия“. Гневът в атакистката многотиражка прелива от всяка страница и нормалният читател  се пита:

Дали това не са стари броеве от славните опозиционни години, родили истинската АТАКА? Дали пък Сидеров не е станал жертва на партиен преврат и вече лети за Сейшелските острови, за да пише емигрантски мемоари?

Просто е невероятно как един и същи човек може да се превъплъти в толкова различни роли и прави това с удивителна лекота. При Сидеров смяната на житейските роли не е проблем, защото е чист продукт на прехода. И като такъв сменя идеите като носна кърпичка и търси приятели в лагера на враговете. Понеже последното е модерният порок на новата класа, Сидеров не е изключение от правилото.

Не зная дали Волен е резервирал самолетен билет за Сейшелите, но ако още не го е направил, значи е решил да играе трагичната роля на Муамар Кадафи. Сиреч, ще брани до последна капка кръв шефския стол в семейната партия. Следвайки уроците на Кадафи, нашият лидер предвидливо обгрижи партийните финанси, поверявайки ги на проверени люде у дома и на офшорки по света. Но като всяка посредствена пиеса с бездарни актьори и тази е с предизвестен финал.

Напусналите АТАКА депутати Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев изнесоха, че преди парламентарните избори през 2009 г. кандидатите за депутати подписвали договори за поръчителство по кредити в размер на 150 000 евро за пет компании, регистрирани на Сейшелските острови. Имената на офшорките са "Сангрия", "Галатея трейд груп" Лтд, "Фрийланд холдинг", "Компаунд мениджмънт" и "Аутосорсинг Фасилити“.

Според сертификатите  за  актуално състояние,  издадени на 23 март 2011 г. от нотариус на Сейшелските острови, петте офшорки са регистрирани на една и съща дата - 26 май 2009 г., или месец и половина преди изборите. Две седмици след това в централата на АТАКА са подписани и договори за поръчителство. Офшорните фирми имат един и същ адрес на Сейшелите. Еднакъв е и капиталът им - по 100 хил. долара.

Документите  разбулват и мистерията около собствениците на скандалните дружества. В сертификатите на "Фрийланд холдинг", "Компаунд мениджмънт" и "Аутосорсинг Фасилити" като собственик на 100% от акциите е посочен българинът Камен Тодоров Петров.

Проверката в няколко различни бази данни показа, че в София има един-единствен мъж със същите три имена. Той е на 66 години и работи като портиер на вестник "Атака". Тримата депутати твърдят, че Камен Петров е вуйчо на Капка Сидерова.

Напусналите АТАКА откриват и другия българин, собственик на останалите две офшорки – „Сангрия" и "Галатея“. В сертификата като такъв е записан Христо Косев Христов, роден през 1934 г. Христов е починал преди година и е бил активист на АТАКА.

Историята учи, че плебсът наивно издига цезарите, но бързо-бързо ги детронира, когато усети празния си стомах и види оялите се римски семейства, тънещи в приказен разкош.

Ямболският Цезар се оказа посредствен хитрец от времената на първоначалното натрупване на капитала, когато шмекери от Магурата изградиха финансови пирамиди, а себе си обявиха за фараони. Завлекли милиони от лековерните,  дали парите си на отговорно пазене срещу изкусителна лихва, фараоните се возеха в баровски лимузини и демонстрираха умопомрачително богатство.

Ала пирамидите рухнаха, погребаха фараоните и метресите им, а с тях и спестяванията на хиляди българи. От пирамидата АТАКА пострадаха атакистите, подписали се под документ за лоялност, оказал се офшорна гаранция за заем.

В разгара на скандала Сидеров прояви странно спокойствие, но обвини тримата депутати, че прехвърлят държавната субсидия за АТАКА към друга партия. Този човек има ненормална амплитуда в публичното си говорене. В петък той крещи пред софийската джамия и имитира Ван дер Любе, в събота и неделя окупира телевизиите  и кротко говори за национализма. Подобно раздвоение е стряскащо и отдавна е квалифицирано в медицината.

Ако хроничните изцепки на Сидеров не изненадват, същото не може да се каже за адвокат Явор Нотев. Незнайно как той стана депутат на АТАКА и бързо влезе в стилистиката на своя вожд. Гледам покорната поза на юриста Нотев пред наскоро дипломирания в Шумен Сидеров и обърканите му оправдания за офшорките и почвам да мисля, че този парламент е дефектен.

Не че предишните парламенти са Сорбоната, но за първи път наблюдавам как недоучени учат учени. В резултат на което последните изглеждат като глупаци. Ала слугуваш ли на неуки и изпълняваш абсурдните им директиви за потулване на истината, значи си зависим от офшорната афера. А може би си и неин архитект?

Сега новата интрига в разпадащата се АТАКА е дали депутатът от Бургас Стоян Иванов ще се присъедини към дисидентите. Той даде заявка за това свое намерение в тв интервю, признавайки, че също е подписвал документи на офшорки. Още по-интригуващо е дали ще се окажат верни слуховете, че Иванов напуска и парламента, отвратен от атмосферата в партията.

Ако Иванов се върне в Бургас, в НС влиза следващият в депутатската листа Валентин Касабов – принципен и непримирим противник на Волен Сидеров, съпредседател на наскоро основания в Бургас Национален  фронт за спасение на България, който ще изземе електората на АТАКА. Влизането на Касабов в парламента ще удари по семейно-офшорната дружинка и ще направи Националния фронт парламентарна партия. 

Сега на ход е прокуратурата, длъжна да  разследва зловещата система за партийна зависимост и финансово рекетьорство, превърнала депутати в заложници на лидера си. Но в член 67, алинея 1, на Конституцията на Република България пише:

„Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ“. А в алинея 2 изрично е посочено, че „народните представители действат въз основа на Конституцията и законите в съответствие със своята съвест и убеждения“.

Съпоставим  ли разкритията на тримата бивши атакисти с конституционните задължения на депутатите, изводът е един: От 2009-а АТАКА се е изродила в офшорна фирма, чиито депутати са служители не на народа и законите, а на Сейшелите.

В резултат на което гласуват в Народното събрание не по собствената си съвест, а по чужда воля.

Последното налага сезиране на Конституционния съд, който може да обяви сегашната АТАКА за антиконституционна, тъй като с офшорните сделки на нейното ръководство е погазен чл. 67 на Конституцията.

Вече няма никакво съмнение: офшорката АТАКА фалира, но лидерът й  отказва да признае фалита.

На ход е съдия-изпълнител, за да опише актуалното състояние на фирмените авоари, движимото и недвижимото имущество.
Какви ли тайни крият сейфовете на Сейшелските острови?
Където политическият пенсионер Волен Сидеров ще посреща залеза и изгрева на слънцето и оплаква емигрантския си живот.
Каква злочеста съдба!


Анализирай това
Шмекери от Магурата изградиха финансови пирамиди, а себе си обявиха за фараони


В категории: Анализи , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки