Как се бута незаконна сграда, уж


Как се бута незаконна сграда, уж
Тази сграда си стои непокътната, докато в сайта на ДНСК пише, че е разрушена
13 Юни 2011, Понеделник


Фалшивите акции на ДНСК започнаха да се превръщат в епидемия.


Автор: Десант

Вече стана практика в сайта на националния строителен контрол да се качва невярна или изкривена информация. Любопитното е, че скандалните случаи идват основно от РДНСК-Бургас.

В началото на април тази година инспекторите край морето отчетоха успешна операция по премахване на незаконен обект в местността „Коросита“ край Ахтопол, само на 10 метра от плажа на някогашния къмпинг, ползван за нуждите на вече несъществуващи държавни фирми и предприятия.

Каква е историята – през 2004 г. в реституираните терени се появява незаконен строеж, на границите на три частни имота, без знанието на собствениците. След серия жалби от потърпевшите, инспектори от РДНСК-Бургас установялат, че строителството е извършвано от „Институт за металорежещи машини и инструменти“ АД – София, представляван по това време от Николай Христов Христов.

Издадени са и две последователни заповеди за спиране на обекта, но въпреки влизането им в сила, изграждането му е продължило. Започнало е даже административно производство за премахване. Което между другото даже не е обжалвано от страна на нарушителя.

Констативният акт на РДНСК е подписан от Ваня Радева, Генка Стоянова и Албена Денчева. Вече през 2007 г. те са установили следното – възложител на строителния обект няма, липсва и строителен надзор.

Няма одобрен подробен устройствен план за имота, нито план за регулация, както и учредено право на строеж. С две думи – тотална липса на каквито и да е документи. Изводът е – подготвяното за експлоатация хотелче трябва да бъде съборено.

След дълги процедути, съдебни битки и отлагания, през април 2011 г. РДНСК най-сетне предприема действия по премахването на незаконния обект.

Операцията се извършва под наблюдението на същата Ваня Радева, която в момента е издигната в шеф на отдел. Пак с нейния подпис заминава писмо до дирекцията в София, с което се докладва, че заповедта е изпълнена. Информация за акцията е качена и в сайта на ДНСК.

Също както и при резила с басейните в Слънчев бряг, реалността се оказва съвсем различна. Екип на ДЕСАНТ се увери на място, че основната част от сградата си стои непокътната, съборени са само един навес и паянтова пристройка към нея.

Опитахме се да разберем кой има вина за допуснатия гаф, но вместо отговори, получихме от държавните служители нови тълкувания на собствената им заповед.

Писма с усукани фрази, от които нищо не става ясно, са получили и потърпевшите собственици на имота, които от години се борят да махнат натрапниците от владението си. През май т.г. шефът на РДНСК Георги Георгиев потвърждава, че заповедта за премахване е изпълнена.



В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки