Дръзко изискване да пишеш за „Дръзки“


13 Юни 2011, Понеделник


След като фрегатата „Дръзки“ дръзко се разходи до Либия, провери един кораб, „разпита“ още 76 плавателни съда и наблюдава 3214 въздушни цели,


Автор: Диана Славчева

дебнейки сакън някой да не наруши оръжейното ембарго срещу джамахирията, дойде ред да се завърне в родното пристанище.

Нейното посрещане бе в ранни зори на 4 юни, като медиите надлежно получиха предварително съобщение за събитието от пиар отдела на щаба на военоморските ни сили с покана да го отразят. Това, което смути гилдията, бе изричното предупреждение, че до базата край Бургас „ще бъдат допускани само постоянно акредитираните журналисти, отразяващи дейността на Министерството на отбраната“.

Значи, ако отразяването на посрещането на героичните ни матроси бе първата „бойна“ задача на един току-що прохождащ в професията новинар, той нямаше как да изпълни възложения му ангажимент.
Оказа се, че умните глави в МО са поставили това дискриминационно ограничение, защото по принцип още в първите месеци на годината се изготвят акредитации на журналистите, които ще бъдат допускани да пишат за родната отбрана, като за целта им се събират личните данни – ЕГН и номер на личната карта.

И ако, не дай си боже, не си ги представил надлежно където трябва, няма как да припариш до подобни „радостни“ събития като това, което се разигра миналата събота край военоморския пристан.
А пък в случай, че все пак имаш постоянна акредитация, но в момента на мероприятието се намираш в командировка, отпуска или болнични, медията, коят о представляваш, ще остане с пръст в устата, защото няма как друг твой колега да заеме мястото ти.

После иди и разправяй, че не сме полицейска държава.



В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки