Неприятна изненада за моряците от Атия


Неприятна изненада за моряците от Атия
Министърът на отбраната Аню Ангелов (вляво) и началникът на ВМС контраадмирал Пламен Манушев обясняват защо работата няма да стане Снимка Николай Недев
13 Юни 2011, Понеделник


Моряците от фрегатата „Дръзки“ се прибраха в събота след края на военната им мисия край Либия, но бяха безкрайно разочаровани да научат,

Автор: Лъчезар Лисицов

че още нямат осигурен външен транспорт до поделението им в Атия. За проблема информира единствено ДЕСАНТ още в началото на годината. Оказа се, че безпрецедентно в Министерството на отбраната някой бил забравил да стартира ежегодния търг по наемане на транспортни фирми за няколко отдалечени военни поделения, най-голямото от които е морската база до Бургас.

Ръководството в МО и до момента не може да излезе адекватно от ситуацията. Първоначално оттам ни увериха, че до края на март проблемът ще бъде отстранен, което обаче не се случи. В началото на април при посещение на фрегатата „Дръзки“ началникът на ВМС контраадмирал Пламен Манушев даде ново обещание пред началника си - министър Аню Ангелов, че до края на май всички процедури наистина ще бъдат приключени.

Което обаче се оказа поредната бутафория, защото дори и към днешна дата няма изглед това да стане. Сагата явно ще продължи още дълго време, ако се има предвид последната информация, която получихме от МО. „До края на тази седмица изтичат сроковете за обжалване. Ако има жалби, ще се удължи още“, казаха от пресцентъра на военното министерство.

И докато неориентираната администрация се тутка, военните в Атия и още три други поделения продължават да ходят в намален състав на работа и не могат да изпълняват адекватно задачите по бойната си подготовка.

Като се има предвид, че близо половин година в МО не могат да се справят с обществените поръчки за 2011 г., то ясно е, че вече следва да започнат процедурите за догодина, за да не се повтори гафът. От пресцентъра обещаха, че  „в средата на лятото“ ще стартират търговете за 2012 г.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки